17.01.2018

2018 YILININ İLK PERSONEL TOPLANTISI İL MÜFTÜMÜZ SAYIN BEKİR GEREK’İN DE KATILIMIYLA YAPILDI

17 Ocak 2018 Çarşamba günü gerçekleştirdiğimiz 2018 yılının ilk personel toplantısına İl Müftümüz Sayın Bekir Gerek, Müftümüz Burhan Çakır, İl Müftülüğü Şube Müdürü Hasan Demir, Vaiz Necati ERDAĞLI, Murakıp İsmail DOĞDU, Daire personeli ile Din görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıda Müftümüz Burhan ÇAKIR tarafından gündem maddeleri ve personelimizi ilgilendiren yazılar okundu. Camilerimizde ve Kuran Kurslarımızda hizmetlerin nasıl daha verimli olacağı konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. 2017 yılının genel bir değerlendirmesi de yapıldı. 2018 yılında ise neler yapılabilir veya yapılmalıdır konusunda Din görevlilerimizin görüşleri alındı. Geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalardan dolayı görevlilerimize teşekkür eden Burhan Çakır, 2017 yılında vatandaşlarımıza hizmet etme noktasında çok yoğun çalıştığımızı, sahih ve doğru dini bilgiyi halkımıza ulaştırabilmek için çeşitli etkinlikler, programlar, konferanslar, seminerler düzenlendiğini ifade etti. 2018 yılı itibariyle de yenilerini ekleyerek, üzerine katarak daha fazla hizmet etmeye devam edileceğini söyledi. Tüm görevlilerimize yeni yılın hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

İl Müftümüz Bekir Gerek’de bir selamlama konuşma yaptı. Tüm görevlilerimizin yeni yılını tebrik etti. İl genelinde yapılan programlar ile ilgili desteklerinden dolayı görevlilerimize teşekkür etti ve Eskişehir’in manevi destekçileri sizlersiniz, desteklerinizle de yeni yılda yeni programlar ve çalışmalarla halkımıza en iyi şekilde hizmete devam edeceğiz dedi.

Sonra İl Müftülüğü Şube Müdürü ve aynı zamanda İl Gençlik koordinatörü Hasan Demir gençlerle ilgili bilgiler verdi ve Gençlerin içinde bulunduğu zararlı alışkanlıklardan bahsetti. Demir; “ Gençlerin %50’si sigara kullanıyor. Kullanım yaşı ise daha da düşüyor. Alkol kullanımı yine % 50’lerda. Gençlerde erkeklerdeki evlilik öncesi cinsel ilişkide mahsur görmeyenlerin oranı ise %46. İlimizde 2017 yılında uyuşturucudan ölenlerin sayısı 12 kişi. Bu kapsamda gençlerin içinde bulunduğu durum ile ilgili Başkanlığımız ciddi çalışma içerisinde. Manevi destek amaçlı Kredi Yurtlar Kurumunda Manevi rehberlerimiz var, gençlik koordinatörlerimiz var. Odunpazarı Müftülüğümüzde de gençlik koordinatörü var. Manevi rehberlerimiz var. Gençlerimizi içinde bulunduğu ortamdan hep birlikte sizlerinde desteğiyle kurtaracağız.” dedi.

Daha sonra Ezanı Güzel Okuma Hizmet içi eğitim kursu ile Vaaz Becerilerini geliştirme kursunu başarı ile tamamlayanlara belgeleri İl Müftümüz ve Odunpazarı Müftümüz tarafından takdim edildi.

Toplantı sonuna doğru da Din görevlilerimizin bilgi birikimini daha da artırmak ve bilgilerinden istifade etmek amacıyla her ay yapılan Tefsir, Meal ve İlmihal derslerine devam edildi.