20.02.2018

DİN GÖREVLİLERİ VE KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİLERİNE YÖNELİK FIKIH BAĞLAMINDA AİLE KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İl Müftülüğümüzün rehberliğinde Odunpazarı Müftülüğümüz ile Tepebaşı Müftülüğü tarafından Din Görevlileri ve Kur'an Kursu Öğreticilerine yönelik Fıkıh Bağlamında Aile konulu konferans tertip edildi.

Konferansa konuşmacı olarak Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Sabri AKPOLAT, İl Müftümüz Bekir Gerek, İl Müftü Yardımcıları Dilaver ŞAHİN, Ziya ALBAYRAK, Şerife Hanım ALTUNER, Odunpazarı Müftümüz Burhan ÇAKIR, Tepebaşı Müftüsü Gafur YILDIRIM, Vaizler, Din Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

Sabri Akpolat; evlilik öncesi yani nişanlılık evresi, nikah ve boşanma, evlilikte, toplumda ve ailede karşılaşılan problemler üzerine konuşmalar yaparak bu konuları geniş bir çerçevede din görevlilerine anlattı. Evlenme ve boşanma oranlarından da bahseden Akpolat, gün geçtikçe boşanma oranının evlenme oranına göre arttığını, bunun da daha çok eğitim almış ve tahsil yapmış kişilerde görüldüğünü söyledi.

İl Müftümüz Bekir GEREK' te; Din görevlilerine yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanısıra ilmi konferanslarda tertip edileceğini ve 2018 yılında bu konferansla ilmi konferansların başladığını belirtti. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.