17.05.2018

GÖRME ENGELLİLER KUR'AN KURSUMUZDA MEZUNİYET SEVİNCİ YAŞANDI

Müftülüğümüzce dini eğitimde engelli kardeşlerimizde unutulmuyor. İşitme engelliler Kur'an kursumuz ve bay-bayan ayrı ayrı açılan Görme engelliler Kur'an kurslarımız bunlardan birisi.

Erkekler için açılan görme engelliler Kur'an kursumuzda 10 Mayıs Perşembe günü mezuniyet ve diploma heyecanı vardı.

Müftümüz Burhan Çakır'ın gayretleriyle açılan ve İmam Hatip Atilla Altındağ'ın öğreticiliğinde görme engelli kardeşlerimiz gözleri gibi kullandıkları parmaklarıyla, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından hediye edilen Braille alfabesi ile yazılmış Kur'an-ı Kerim ile okumasını ve Braille Temel Dini Bilgiler kitabı ile de dini bilgileri öğrendiler.

Bir yıllık eğitimin sonunda mezun olan öğrenciler ise Kur'an-ı Kerimi okumasını öğrendikleri için sevinçli, kurstan ayrıldıkları için de aynı zamanda hüzünlüydüler. Öğrenciler kursun açılmasında başta Müftümüz Burhan Çakır'a ve Müftülüğümüze, sıkılmadan ilgilendiği için de hocaları Atilla Altındağ'a teşekkür ettiler.

Öğrenciler belgelerini Şube Müdürümüz Feyzullah Selvi ve İl Müftülüğü Din Eğitimi Uzmanı İsmail Kaymaktan aldılar.

Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerimi öğrenmek için gösterdikleri azimlerinden dolayı öğrencilerimizi ve öğreticileri Atilla Altındağ'ı tebrik ederiz.