23.05.2018

4-6 YAŞ ÖĞRENCİLERİMİZ YILSONU KAPANIŞ PROGRAMINDA MAHARETLERİNİ SERGİLEDİLER

4-6 Yaş Kur’an Kurslarımızda eğitim gören öğrencilerin hazırladığı ortak yılsonu kapanış programı yapıldı.

Sekiz kursumuzdaki 22 sınıfımızdan yaklaşık 300 öğrenci tarafından hazırlanan yılsonu programında minikler yıl boyunca öğrendikleri maharetlerini sergilediler, çeşitli gösteriler yaptılar, Kur’an-ı Kerim okudular, şiirler okuyup, tarihimizi canlandırdılar.

Miniklerden oluşan mehter takımı salonu dolduran kalabalık izleyiciyi coştururken, tarihte iz bırakan Mimar Sinan, Fatih Sultan Mehmet Han, Ertuğrul Gazi, Mustafa Kemal Atatürk gibi şahsiyetlerimizi ve eserlerini canlandıran öğrenciler de gururlandırdı. Nasreddin hocanın hanımı ile ilgili hikâyesi ise izleyenleri güldürdü. Asker kıyafetleri ile sahneye çıkan ve izleyenlere selam durup uğrunda ölen varsa VATAN’dır diye haykıran minik yüreklerimiz ise herkesi duygulandırdı.

Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan yılsonu kapanış programına İl Müftümüz Bekir Gerek, Müftümüz Burhan Çakır, Şube Müdürümüz Feyzullah Selvi, Daire personeli, öğrenci velisi ve çok sayıda seyirci katıldı.

Açış konuşması yapan Müftümüz Burhan Çakır çocuklarımızın birer nimet olduğunu ifade etti ve bu nimete sahip çıkmak, küçükken eğitime başlamak önemlidir ve anne baba olarak hepimizin görevi dedi.  Devletimizin bize sağladığı imkânlarla Müftülük olarak 4-6 yaş arası çocuklarımıza Kur’an eğitimi veriyoruz, dini eğitim veriyoruz bunun yanı sıra anne babaya ve büyüklere saygıyı öğretiyoruz, vatana millete sahip çıkmayı öğretiyoruz. Bugün baktığımızda huzurevleri dolmuş, yer kalmamış, sırada bekleyen birçok insan var. İşte ileride anne babalar bu durumlara düşmemesi için bu eğitimler çok önemli. Bizler Allah’ı, peygamberi, dini, vatana millete sevgiyi, ana babaya saygıyı öğretirsek ana babaya sahip çıkacaktır dedi. Biz devlet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz ama bu tek taraflı olarak yapılacak bir şey değil. Sizler de bu kurslarımıza evlatlarınızı göndererek evlatlarımızın eğitimden faydalanmasını sağlayacağız. Biz de bu eğitimleri önemsiyoruz dolayısıyla size bir müjde de vermiş olayım. 71 evler mahallesinde Şehit Abdülkerim 4-6 Yaş Kur’an Kursumuzu önümüzdeki günlerde açmayı planlıyoruz. Bu kursumuzda 18 derslik olacak ve 200’ye yakın öğrencimizin faydalanmasını planlıyoruz dedi. Yılsonu programının hazırlanmasında emeği geçen öğreticilerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyorum, bu evlatlarımızın anne babalarını ağzı Kur’an’lı, Kur’an’dan ezber yapan evlatlara sahip oldukları için tebrik ediyorum. Programa katıldığınızdan dolayı teşekkür ediyorum dedi.

Selamla konuşması yapan Bekir Gerek’de programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Evlatlar Rabbimizin bize emaneti ve bizim için bir imtihan vesilesidir. Peygamberimiz de bu imtihanı kazanmanın yolunu gösteriyor, çocuklarınıza güzel ahlakı miras olarak bırakın diyor. Sizler bu hadise gönülden bağlanarak, ilkokula göndermeden önce 4-6 yaş kurslarına göndersiniz. Burada çocuklarınız Kur’an öğreniyor, dua öğreniyor, namaz kılmasını öğreniyor, kısaca İslam bilinci öğreniyor. Bu duyarlılığınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum dedi.

Odunpazarı Müftüsü Burhan Çakır ve ekibinin 4-6 yaş eğitimi noktasında çok duyarlı davrandığını ve yeni kurslar açma gayreti içerisinde olduğunu ifade etti. 4-6 Yaş kursların artması için ilimiz genelinde hızla çalışmalar yapılıyor dedi.

Programın hazırlanmasında başta Burhan Çakır ve ekibine, öğreticilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum, siz velilerimize evlatlarınızı bu kurslarımıza gönderdiğiniz için teşekkür ediyorum dedi.