29.05.2018

HİNDİSTANLI PHANİNDRA PRASAD THUMMALA KELİME-İ ŞAHADET GETİREREK MÜSLÜMAN OLDU

Hindistanlı Phanindra Prasad Thummala Müslüman Oldu. Phanindra için Odunpazarı Müftülüğümüzde İhtida merasimi düzenlendi.

Müftümüz Burhan Çakır’ın makamında yapılan ihtida merasiminde Hindistanlı olan ve önceden hinduizm’e inanan Phanindra, Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu ve Faruk Ramazan adını aldı.

Ülkesinde Çevre Mühendisi olan ve Şehrimizde doktora öğrencisi olarak bulunan Faruk Ramazan,kendi arzusuyla Müslüman olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını belirtti , 200 ülkeden herhangi birine gidebilirdim ama Allah bana Türkiye’ye gelmeyi ve burada Müslüman olmayı nasip etti. Burada çok şükür Müslümanlığı tanıdım. Bundan dolayı ve burada Ülkenizde olmaktan çok mutluyum dedi.

Burhan Çakır’da On bir ayın sultanı Ramazan Ayı’nda bir kardeşimizin Müslüman olmasına şahitlik etmemizin sevincini yaşıyoruz dedi ve rahmet ve mağfiret dini, barış dini olan İslam’ı tercih ettiği için kendisini tebrik etti. Bundan sonra yeni hayatında kendisine hediye edilen dinimizin kitabı Kur’an-ı Kerimi mutlaka okumasını, anlamasını ve dinin direği olan namazı daim kılmasını, peygamber efendimizin hayatını da mutlaka okumasını tavsiye etti. Bundan sonra İslam’a göre yaşamanın, dinin gerektirdiği şartları yerine getirmenin ve korumanın çok önemli olduğunu söyledi.

Faruk Ramazan’a İhtida belgesi takdim edildi. İngilizce ve Türkçe Dini Bilgiler kitabı, Kur’an-ı Kerim ve meali ile Peygamberimizin Hayatı ile ilgili kitaplar hediye edildi.