08.06.2018

MÜFTÜLÜĞÜMÜZDEN STK’LARA ve HALKA İFTAR YEMEĞİ

Müftülüğümüz STK’lara ve Halka iftar yemeği düzenledi. 31 Mayıs Perşembe günü Çankaya Mahallesi Merkez Bölge Yatılı Erkek Kur’an Kursumuzda düzenlenen iftar yemeğine Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyesi Yaşar Çuhadar, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris Bozkurt, Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü Eğitim Görevlisi Eşref Görgülü, İl Müftümüz Bekir Gerek, Odunpazarı Kaymakamı Cemal Şahin, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

İftardan önce kursta öğrenim gören hâfız adayı öğrenciler Kur’an-ı Kerim tilavetleri yaptı, ilahiler söyledi. İftardan sonra da öğrenciler tarafından topluca yemek duası yapıldı. Bangladeş’ten kâri Hafız Ahmet Yusuf tarafından da Kur’an ziyafeti verildi.

Hoş geldiniz konuşması yapan Müftümüz Burhan Çakır, hayırseverlerin desteğiyle muhteşem bir eser olan kursumuzda Hâfız adayı talebelerimizle birlikte aynı mekânda aynı sofrada sizlerle iftar yemeğinde buluştuk. Davetimize icabetinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Hepiniz Hoş geldiniz dedi.

Bekir Gerek’de yaptığı konuşmada hafız adaylarının yetiştiği güzide mekanda iftar sofrasında buluşmanın güzelliğini ve memnuniyetini ifade etti ve programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris BOZKURT ise yapmış olduğu konuşmada; Diyanet İşleri Başkanlığı’nca illerde özel irşat programı tertip edildiğini belirterek, irşat faaliyeti kapsamında şehrinize misafir olduk. Kur’an ayında Kur’an hafızları ile buluşmak büyük bir bahtiyarlık dedi, hafızlık yapan öğrencileri tebrik etti, iftar programında emeği geçenlere teşekkür etti.