07.10.2019

ZİYAPAŞA ERKEK KUR'AN KURSUNDA HAFIZLIĞINI TAMAMLAYAN 24 ÖĞRENCİYE HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ YAPILDI

Müftülüğümüz Ziyapaşa Erkek Kur’an Kursunda hafızlığını tamamlayan 24 öğrenci için Çarşı Camiinde Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

Merasime Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, İl Müftüsü Bekir Gerek, Müftümüz Burhan Çakır, İlçe Müftüleri, Emekli Müftüler Dr. Ahmet Baltacı ve Nurullah Soyak, Din görevlileri, öğrenciler, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Merasimin açış konuşmasını yapan Müftümüz Burhan Çakır, teşriflerinden dolayı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı’ya, İl Müftümüze, programın hazırlanmasında emeği geçenlere, Ziyapaşa Erkek Kur’an Kursu Yönetici ve öğreticilerine ve halkımıza teşekkür etti.

İl Müftüsü Bekir Gerek ise "Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir" hadisi şerifini hatırlatarak Eskişehir de tarihi bir gün yaşandığını belirtti. Müftü Gerek, bugün hafızlığını ikmal eden 24 öğrencimizin icazetine şahitlik ettiğimiz gibi bu anlamlı günde, ilimizde görev yaparak Kur’an’a hizmet noktasında adeta yol açan emekli müftülerimiz Dr. Ahmet Baltacı ve Nurullah Soyak hocalarımızı ağırlayarak onların hizmetlerinin meyveleri olan hafızlarımızı onlarla buluşturuyoruz. Onların zamanında yaptıkları hizmetler ile bugün hafızlarımız yetişiyor, sizlerin de destekleriyle yaptığımız Eskişehir Kur’an Eğitim Merkezimizde de aynı şekilde hafızlarımızı eğitecektir. Dedi

Seçkin hafızların Kur’an’ı Kerim tilavet ettiği merasimde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ın tebrik ve selamlarını iletti. Tıraşçı konuşmasında Hafızlığın kolay bir iş olmadığını belirterek öğrencilerimiz "büyük bir cesaret göstermiş ve adeta yürüyen Kur’an olmuşlar ailelerini onurlandırmış, hocalarını gururlandırmışlar, bizleri sevindirmişlerdir. Hafız kelimesi hem Kur’an-ı Kerim’i hafızada muhafaza etmeyi hem de hayatın her safhasında Kur’an-ı Kerim’e göre amelde bulunmayı ifade eder. Cenab-ı Hak, hafızlığını tamamlayan bu gençlerimizin dillerinden, zihinlerinden, gönüllerinden ve hayatlarının her anından Kur’an-ı eksik eylemesin" dedi. Hıfzını tamamlayan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Şeyhul Kurra Hafız Yaşar Tekeli huzurunda kısa sureleri tilavet eden hafızlara icazet ve hediyeleri ile öğreticilerine belge takdim edildi.

Program Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı’ nin yaptığı dua ile son buldu