09.10.2019

VİŞNELİK CAMİ KUR’AN KURSU DUALARLA AÇILDI

Odunpazarı Müftülüğümüze bağlı Vişnelik Cami Kur’an Kursu İl Müftümüz Bekir GEREK ve Odunpazarı Kaymakamımız Turgay Hakan BİLGİN’in de katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Vişnelik Cami İmam Hatibi Tamer Yıldırım’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programında konuşan İl Müftümüz, Vişnelik mahallemizde Allah kelamının çocuklardan yaşlısına kadar öğretildiği bir Kur’an Kursunun açılışı olması dolayısıyla çok anlamlı ve güzel bir töreni icra ettiğimizi vurguladı. “Bu mahallemizde böyle bir kursumuza ihtiyaç vardı. Şu an bu kursumuzda sabahçı ve öğlenci olmak üzere 40 civarı 4-6 yaş aralığında öğrencimiz öğrenim görüyor. Aynı zamanda yetişkinler içinde bir sınıfımız mevcut. Çocuklarımıza burada öncelikle dini duygunun gelişmesini, Allah kelamını, peygamberin, Kâbe’nin ne olduğunu, Kur’an okumayı ve aynı zamanda anne babaya saygıyı, duayı, abdesti öğretiliyor ve öğretilecek. Bu vesile ile burada kurs açılmasında emeği olan Cami görevlilerimize, Vişnelik Cami Dernek Yönetimine ve hayırseverlere teşekkür ediyorum” dedi.

Odunpazarı Kaymakamımız da güzel ve anlamlı bir açılışta birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. “Son dönemlerde çok fazla ilgi gösterilen 4-6 yaş grubu Kur'an Kurslarımız var. Bu kurslarımız çok önemli hizmetleri ifa ediyor. Sadece Odunpazarı İlçemizde bine yakın 4-6 yaş grubu öğrenci var. Bu da hem milletimizin ilgi gösterdiğine hem de kurslarımızın sayısının artması anlamına geliyor. Bu kurslar, çocukların dinimizi, maneviyatımızı güzel bir şekilde öğrenmelerine, devletimize milletimize dua eden bireyler yetişmesine vesile olunuyor. Bu kursumuzun da açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Cami Dernek Başkanına da İl Müftülüğü adına teşekkür belgesi takdim etti.

Vaiz Necati ERDAĞLI'nın yaptığı duanın ardından gerçekleştirilen açılıştan sonra İl Müftümüz ve Kaymakamımız kursu gezerek öğrencilere hediyeler dağıtıp, onlarla sohbet ettiler.