11.01.2020

ÇANKAYA MERKEZ BÖLGE YATILI ERKEK HAFIZLIK KUR'AN KURSUMUZ HAFIZLARINI MEZUN VERMEYE BAŞLADI...

Kursumuzda hafızlığını tamamlayan 10 öğrenci için Çarşı Camiinde “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti ve Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

Program, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Hafız Mustafa Bodur, Kur’an’ı Kerimi Güzel Okuma Dünya Birincileri İstanbul Eyüp Sultan Cami Baş İmam Hatibi Kurra Hafız Metin Çakar, İstanbul Yeni Cami Uzman İmam Hatibi Kurra Hafız Ferruh Muştuer ve İlimiz Hacı Havva Camii Baş İmam Hatibi Ferruh ŞEN'in Kur'an-ı Kerim tilavetleri ile başladı.

Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, İl Müftüsü Bekir GEREK ve Odunpazarı Müftüsü Burhan ÇAKIR konuşma yaparak Kur'an-ı Kerimi hıfz etmenin, öğrenmenin ve anlamanın önemine dikkat çektiler. Konuşmacılar görev yaptığı süre içerisinde yaptığı başarılı çalışma ve gayretlerinden dolayı Odunpazarı Müftümüz Burhan ÇAKIR hocamıza ve Kur'an hizmetine emeği geçen vatandaşlarımıza, hafızların aileleri ve hocalarına teşekkür ettiler.

Konuşmaların ve Kur'an-ı Kerim Tilavetlerinin ardından hafız olan 10 öğrencimi< kısa sureleri okudu.

Program hafızlara icazet belgeleri ve çeşitli hediyeler verilmesi, Reisul Kurra Yaşar Tekeli’nin yaptığı hatim duası ile son buldu.