17.01.2020

MÜFTÜMÜZ BURHAN ÇAKIR, 4-6 YAŞ ÖĞRENCİLERİNİN YARIYIL KARNESİ SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Çankaya Yunusemre 4-6 Yaş Kur’an Kursumuzda öğrenim gören öğrencilerin yarıyıl karne heyecanı vardı. Öğrencilerin ailelerinin katıldığı karne dağıtımına Müftümüz Burhan Çakır da katıldı. Öğrencilere karnelerini ve kurs yönetimince hazırlanan hediyelerini verdi. Öğrenciler de öğrendikleri sure ve duaları okudular.

Selamlama konuşması yapan Müftümüz, evladın anne-babaya verilmiş bir emanet olduğunu vurguladı. “Evlatlarımız Cenab-ı Allah’ın bize dünyada verdiği en önemli emanetlerdir. Bu emanete sahip çıkmak, vatana millete hayırlı bir evlat olarak yetiştirmek anne babaların görevidir. Onlarla manen de ilgilenmek zorundayız. Çocuklarımızı her yönüyle yetiştirmeliyiz. Gelecekte bu yavrular bilim adamı olacak, yönetici olacak ama maneviyat olmadan eksik olacaklardır. Maneviyattan uzak yetişen bir insanın, insanlığa faydalı olması beklenemez. Bu açıdan 4-6 yaş kurslarımız çok çok önemli. Bu kurslarımızda hem Kur’an-ı Kerim’i, peygamber efendimizin sünnetini öğreniyorlar, hem de anne-babaya saygıyı, insanlığa faydalı olmayı, vatana millete hizmet etmenin önemini öğreniyorlar. Sizin anne-baba olarak çocuğunuza yaptığınız her yatırım hem bu dünyada hem de ahirette karşılığını alacağınız güzel bir yatırımdır. Ben çocuklarımıza hayatlarında başarılar diliyorum, sizlere de kurslarımızı tercih ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Kurs öğreticilerimize de gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.