29.08.2016

YATILI HAFIZLIK KUR'AN KURSU İNŞAATIMIZ

Eskişehir’in büyük eksiklerinden biri daha Odunpazarı İlçe Müftülüğümüzün gayretli çalışmaları sonucunda hayata geçirilmek üzere.

Eskişehir Din Görevlisi ile, vatandaşı ile Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu inşaatı için seferber olurken, Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu inşaatımızda camlar takılırken, iç sıva tamamlanmak üzere.

İlçe Müftümüz Burhan ÇAKIR'da böyle büyük bir esere destek olan herkese teşekkürlerini iletirken, bu eserin en kısa sürede faaliyete geçmesi için tüm gayretin gösterilmeye devam edeceğini belirtti.

6800 m2 inşaat alanına ve 2500 m2 bahçe alanına sahip olacak Odunpazarı Müftülüğü Kur’an Kursu için Milli Emlak Müdrülüğünce Müftülüğümüze tahsisi edilen Çankaya Mahallesi Göçmenevleri Mevkiinde hafriyat çalışmalarına başlandı. Vatandaşlarımızın ve Türkiye Diyanet Vakfının katkılarıyla, Odunpazarı Müftülüğü Kur'an Kursu tamamlandığında 1400 m2 alanı bodrum olmak üzere 5 kattan oluşacak. Külliye adını almaya hak kazanacak olan Kur’an Kursu tamamlandığında,
Bodrum katında 112 m2 kütüphane, 50 m2 hobi odası, sığınak, 215 m2 masa tenisi- bilardo salonu, 102 m2 75 kişilik cep sineması. Toplam alan 1345 m2
Zemin katta; İdare odası, büro, toplantı salonu ve ziyaretçi odasından oluşacaktır.
1.Katta; Sınıf ve yatakhaneler aynı ölçüde olup, 190 m2 lik bir mescit, hafızlık öğrencileri için 12 kişilik ve ezber kabinli sınıflar olacaktır.
2.katta 1.katın aynısı olup ilave oalarak 200 kişilik anfi tarzı konferans salonu bulunacaktır.
3.katta 140 kişilik yemekhane, mutfak bulunacaktır.
Sadece Eskişehir’e değil çevredeki diğer şehirlere de hitap etme kapasitesine sahip olan Kur’an Kursumuz Eskişehir’e yeni bir heyecan getirmiş ve Kur’anın baş tacı edilmesi, hayata tatbik edilmesi hedeflenmiş ve bu hizmette tüm Eskişehirlilerin gayreti ile kısa sürede tamamlanması hedeflenmiştir.
Odunpazarı Kur’an Kursu inşaatına tüm ayni, nakdi yardımlarınız kabul edilmektedir.
Hedefimiz bu eserin en kısa sürede tamamlanarak Eskişehirimize ve bölgemize hizmet vermesidir.
Zaman yardımlaşma ve destek zamanıdır.
Tüm Yardımlarınız için;
Odunpazarı İlçe Müftülüğü Tel: 2304030- 2304060
Tüm Cami Görevlilerimiz
Tüm Kur’an Kursu Görevlilerimiz.
Hesap Numaramız: Türkiye Diyanet Vakfı Odunpazarı Şubesi

T.C Vakıflar Bankası  TR73 0001 5001 5800 7294 5916 58