19.09.2018

Eylül Ayı İlçe Müftüleri Toplantısı İl Müftülüğünde Yapıldı.

Toplantı da ekim, kasım ve aralık aylarında yapılacak vaaz ve irşat konuları, 1-7 Ekim tarihleri arasında icra edilecek Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri ve 24 Eylülde açılacak olan Kur'an Kursu Uygulama Esasları görüşülerek karara bağlandı.

Yine toplantıda din istismarı ile mücadele seminerlerine devam edilmesi, Diyanet İşleri Başkanlığınca Mevlidi Nebi Haftası Gençlik Bilgi Yarışmasına Eskişehirden gençlerin katılımlarının sağlanması kararlaştırıldı.

Bu yıl gerçekleşen Yaz Kur’an Kurslarında öğrenci sayısı geçen yıla oranla yaklaşık 3000 artış olduğu, vekâleten kurban kampanyasına geçen yıl 1500 katılım olurken bu yıl Eskişehir’den 4500 katılım olduğu, bununda her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirterek tüm görevlilere ve Eskişehir halkına İl Müftüsü Bekir Gerek teşekkür etti.