02.11.2018

Sayı        : 95336683-902-03-

Konu      : Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi Sınav  İlanı

İLAN

İlgi      : Eskişehir Valiliğinin 02/02/2017 tarihli ve 77 sayılı onayı.

Aşağıda isimleri belirtilen Kur’an kurslarında 2018 - 2019 eğitim öğretim yılında ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmek üzere Geçici Kur’an Kursu Öğreticiliği sözlü sınavı yapılacaktır.

SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’ inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartları taşımak,
  2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5’inci maddesinin (b) bendinde belirtilen
  3. “Ortak  Nitelik” şartını taşımak,
  4. KPSS sonuç belgesindeki öğrenim durumunu gösterir en az İmam-Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyi mezunu olmak,
  5. Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,
  6. 2016 yılı KPSS (DHBT)’ ye girmiş olmak.
  7. 4-6 yaş Kur’an kurslarında görev almak isteyenler için;  çocuk eğitimi ile ilgili sertifika ve kurs bitirme belgesi olarak 20.01.2017 tarihli E.5722 sayılı yazı ile 19.01.2017 tarihinden önce alınan kurs belgeleri geçerli olmakla birlikte yazı yayımlanmadan önce kursa kayıt yaptırıp 19.01.2017 tarihten sonra çocuk gelişimi ve eğitimi alanında en az 296 saatlik sertifika alanların belgeleri de kabul edilecektir.

BAŞVURU, SINAV, GÖREVLENDİRME İŞLEMLERİ VE DİĞER HUSUSLAR

1. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar en geç 08.11.2018 tarihi mesai bitimine kadar görev almak istedikleri ilçe müftülüğünü belirten dilekçeleri ile birlikte T.C. kimlik no’lu nüfus cüzdan fotokopisi, diploma fotokopisi, 2016 yılı KPSS (DHBT) sınav sonuç belgesi, adli sicil kaydı, varsa 04-06 yaş sertifikası fotokopisi (belgelerin asılları ile birlikte getirilecektir) ile İl Müftülüğüne müracaat edeceklerdir. Her aday sadece bir İlçe Müftülüğünde görev alma talebinde bulunabilir. Birden fazla ilçe için müracaat edenlerin müracaatları iptal edilip sınava alınmayacaklardır.
  2. 4-6 Yaş grubunda görev almak isteyenler dilekçelerinde belirteceklerdir.
  3. Sınav 09.11.2018 tarihinde saat: 09.00’da İlimiz  Müftülüğünde yapılacak olup, sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi ve sınava gireceği tarihler ilan bitim  tarihinden sonra İlimiz Müftülüğü eskisehir@diyanet.gov.tr internet adresi “duyurular” bölümünde ilan edilecektir.
  4. Her aday müracaat etmiş olduğu ilçeye göre sınava katılacak olup, başarı sıralaması müracaat etmiş olduğu ilçeye göre belirlenecektir.
  5. Görevlendirmeler, sözlü sınav sonucu başarılı olan adaylar arasından en yüksek puan alan adaydan başlamak suretiyle başarı sırasına göre yapılacaktır. Puanların eşit olması halinde KPSS(DHBT) puanı yüksek olan tercih edilecektir.
  6. Sınav ve görevlendirme süresince İl Müftülüğümüz internet sitesinde yapılacak tüm duyurular tebligat sayılacaktır.

SINAV KONULARI

Yüzüne eğitiminde görev alacak öğreticiler:

Temel İlmihal Bilgisi (50 puan), Pedagojik formasyon bilgisi (30 puan),Kavrama, muhakeme etme, özetleme ve

ifade etme yeteneği (10 puan),Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerin mesleğe uygunluğu (10 puan),

1. Yaş eğitiminde görev alacak öğreticiler:

Temel ilmihal bilgisi (30 puan), Çocuk gelişimi ve eğitimi bilgisi (30 puan), Pedagojik formasyon bilgisi (20 puan),

Kavrama, muhakeme etme, özetleme ve ifade etme yeteneği (10 puan),Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve

tepkilerin mesleğe uygunluğu (10 puan)

İlan olunur. 02.11.2018

Bekir GEREK