12.03.2018

İl Müftüsünden Yunus Emre Sevgi Sohbeti

İl Müftüsü Bekir GEREK Mihalıççık Yunus Emre Köyünde bulunan Yunus Emre Külliyesinde Mihalıççık İlçe Müftülüğünün tertip etmiş olduğu Yunus Emre Sohbetine katıldı.

İl Müftüsü Bekir GEREK sohbette, dinimizin sevgi üzerine kurulan bir din olduğunu belirterek Peygamberimizin "Sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe kamil Müslüman olamazsınız" hadisini hatırlatarak bizi cennete götüren ana yolun Allah ve Peygamber sevgisi ile Allah için sevmek olduğunu belirtti.

Tarihimizde bu sevgiyi ve anlayışı en güzel ifade eden Hak dostlarından biri de Yunus Emre'dir dedi. Yunus Emre “Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim.” diyerek insanlardan gönül yapmasını istemiştir.

O yine "Gelin tanış olalım İşi kolay kılalım Sevelim sevilelim Dünyaya kimse kalmaz" demek suretiyle sevginin önemini belirtmiştir.

Yunus Emre bir hak aşığı, doğruluğun timsali, Allah, Peygamber ve insan sevgisini öne çıkaran bir Allah dostudur. Böyle bir insanın manevi sohbetinde bulunmak güzeldir. Her hafta perşembe günleri yapılan Yunus Emre sohbetleri için Mihalıççık Müftüsü Yavuz HOROZ' a teşekkür etti.

Sohbete İl Müftü Yardımcısı İbrahim ÇAYIR, Odunpazarı İlçe Müftüsü Burhan ÇAKIR, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur YILDIRIM, Beylikova İlçe Müftüsü Yusuf SAVURAN ve Mihalıççık Müftüsü Yavuz HOROZ katıldı.