12.03.2018

Kadınlar Günü Dolayısıyla Üniversite Kız Öğrencileri ile Bir Araya Gelindi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Tepebaşı ilçe Müftülüğünün organizesiyle, gençlik koordinatörlüğünün katkıları ile Üniversite kız öğrencileri ile kahvaltıda buluşuldu.

Öğrenciler ile buluşma programına İl Müftüsü Bekir GEREK, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur YILDIRIM, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Ayşe ELSÖZ, Tepebaşı Gençlik Koordinatörleri Esra ALKAN, Ferhat KURT ve Üniversitelerde öğrenim gören kız öğrenciler katıldı.

İl Müftüsü Bekir GEREK yaptığı konuşmada; Cenab-ı Allah’ ın insanoğlunu bir erkek ve bir kadından yarattığını belirterek, kadın ve erkeğin Allah katında eşit derecede insan, eşit derecede kul, eşit derecede ibadetlerden sorumlu olduklarını belirtti.

Cenab-ı Allah' ın, Kur’an-ı Kerim’inde kadını erkek için ve erkeği de kadın için bir elbise olarak nitelendirdiğini belirterek aslolan kadın ve erkeğin bir elbise gibi birbirlerini koruması ve birbirlerine sıkı sıkıya bağlanmasıdır dedi.

Kadınlarla iyi geçinmemizi buyuran Yüce Rabbimizin bizden istediği adaletli ve hakkaniyetli davranmamızdır dedi.

Peygamberimiz Hz. Muhammed Aleyhisselamın “Sizin en hayırlınız kadınlara en güzel şekilde muamele edeninizdir” buyruğunu hatırlattı.