09.10.2019

İl Müftümüz Bekir Gerek Çiftelerde Konferans Verdi

İl Müftümüz Bekir GEREK, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Çifteler İlçesinde ‘Cami ve Hayat’ konulu konferans verdi.

Müftü Gerek, yaptığı konuşmada Kubbesiyle Müslüman yürekleri  “tevhid” eden; Minberi ve kürsüsüyle ilmi, hikmeti haykıran; Mihrabıyla yüzleri ve gönülleri Allah’a döndüren; Minareleriyle şehirlerin şehadet parmağı olan camiler bir İslam beldesinin en somut şiarıdır.

Tarih boyunca Müslümanların, evinden önce mescidini inşa ederken, yaptığı sadece fiziki bir mekân değildir. Tevhid, kulluk, kardeşlik gibi değerler üzerinde yükselen bir hayatın ve medeniyetin de inşasıdır.

Bizler caminin değerleriyle kurulan bir medeniyetin varisleriyiz diyen Müftü Gerek, sadece ibadetlerimiz değil, tarihimiz, edebiyatımız, örf ve adetlerimiz camiyle iç içedir. Nitekim İstiklal mücadelemizin en önemli merkezlerinden biri camilerimiz olmuştur. Aynı şekilde 15 Temmuz hain darbe girişiminde, minarelerinden yükselen salâlarıyla, camilerimizin ne kadar önemli olduğu açıkça görülmüştür. Dedi.

Müftü Gerek, Camileri Müslüman beldelerin mührü, Cennet vatanımızın manevi tapuları olarak tanımlayarak Birlik ve beraberliğimizin ilham kaynağıdır. Vatan sevgisinin, şehitlik ve gazilik duygusunun beslendiği, çalışma azminin işlendiği, anne ve babaya hürmetin, güzel ahlakın öğretildiği, irfan yuvalarıdır. Öyle ki camilerimiz kürsüsü ile mektep, minberi ile devlet, mihrabı ile mabet, minaresi ve ezanlarıyla hürriyettir. Bu haliyle medeniyetimiz, şehirlerimiz camiler ile marur olurken gönüllerimizi imar eden ise hocalarımızdır. Bu kutsi, bu anlamlı görev ile Peygamber makamında bulunan hocalarımıza hayırlı hizmetler niyaz ediyorum. Şeklinde konuştu.

Misyon ve vizyonumuzun yeniden gözden geçirilmesi adına Camiler ve Din Görevlileri Haftasının önemli olduğuna dikkat çeken İlçe Müftüsü Cihan Eker ise yaptığı konuşmada din hizmetinin merkezi olan camilerde görev yapan din görevlilerinin doğumdan ölüme kadar her an milletimizle beraberdir. Din görevlisi milletimizin sevincinde, kederinde yanıbaşında, savaşta ve barışta her daim milletimizin önündedir. Gaflet uykusunda olanları sela ile uyandıranlardır. Bu vesile ile her zaman necip milletimizi dini konularda aydınlatan,  rehber, önder ve örnek olan, hasbi duygularla din hizmeti sunan meslektaşlarımın haftasını tebrik ediyor, teşrifleri ve konuşmalarından dolayı her daim yanımızda olan İl Müftümüz Bekir Gerek’e  teşekkür ediyorum. İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından günün anısına İlçe Kaymakamı Mehmet Uğur ARSLAN tarafından İl Müftüsü Bekir Gerek’e ve hayırsever vatandaşlara plaket takdim edildi.

İkram ile son bulan programın akabinde İl Müftüsü Bekir Gerek, İlçe Kaymakamlığını, İlçe Belediyesini, İlçe Müftülüğünü ve 4-6 Yaş Kur’an Kursunu ziyaret ederek ilçeden ayrıldı.

İl Müftüsü Bekir Gerek’in Çifteler Programına İlçe Kaymakamı Mehmet Uğur ARSLAN, Belediye Başkanı Kadir BIYIK ve İlçe Protokolü de eşlik etti.