11.10.2019

Sivrioğlu Cami dualarla ibadete açıldı

Yenileme çalışmaları tamamlanan tarihi Sivrioğlu Cami dualarla ibadete açıldı. Camileri, insanların birlik ve beraberlik içinde toplandığı, huzur bulduğu yerler olarak nitelendiren Vali Özdemir Çakacak, ilk inşası 13’üncü yüzyıla dayanan Sivrioğlu Cami’nde, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğünce kapsamlı bir yenileme çalışması yapıldığını ve çalışmaların kısa bir sürede tamamlanarak caminin ibadete açıldığını söyledi. Camilerin birliğin ve beraberliğin pekiştiği, huzurun ve sükûnetin sağlandığı yerler olduğunu söyleyen Vali Çakacak, konuşmasından sonra İl Müftüsü Bekir Gerek’in yaptığı dua eşliğinde Sivrioğlu Cami’nin açılışını gerçekleştirdi.  Vali Çakacak ve beraberindekiler cuma namazını Sivrioğlu Cami’nde kıldı. Namazın ardından vatandaşlara nohutlu pilav ve lokma tatlısı ikram edildi. Yenilenen Sivrioğlu Cami’nin açılışına Vali Çakacak’ın yanı sıra, İl Müftüsü Bekir Gerek, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın ve vatandaşlar katıldı.