09.10.2019

VİŞNELİK CAMİ KUR’AN KURSU DUALARLA AÇILDI

Vişnelik CamiKur'an Kursunun Açılışı Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin ve İl Müftümüz Bekir Gerek'in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, güzel ve anlamlı bir açılışta birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Son dönemlerde çok fazla ilgi gösterilen 4-6 yaş grubu Kur'an Kurslarımız var. Bu kurslarımız çok önemli hizmetleri ifa ediyor. Sadece Odunpazarı İlçemizde bine yakın 4-6 yaş grubu öğrenci var. Bu da hem milletimizin ilgi gösterdiğine hem de kurslarımızın sayısının artması anlamına geliyor. Bu kurslar, çocukların dinimizi, maneviyatımızı güzel bir şekilde öğrenmelerine, devletimize milletimize dua eden bireyler yetişmesine vesile olunuyor. Bu kursumuzun da açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İl Müftümüz Bekir Gerek ise yaptığı konuşmada ‘Ailene namazı emret ve kendin de ona devam et.’ Ayeti kerimesine işaretle Kur’an Kurslarında Allah kelamının çocuklardan yaşlısına kadar öğretildiği belirterek 4-6 yaş kurslarının önemini vurguladı.

Müftü Gerek, Kur’an Öğretiminin, din eğitiminin devletin müftülükler kontrolündeki kurslarında verilmesi gerektiğinin altını çizerek açılışı gerçekleştirilen kursun büyük bir talebi karşılayacağını belirtti. altmışa yakın öğrenciye eğitim verileceğini belirten Müftü Gerek kursun aynı zamanda mahalleli için bir oryantasyon merkezi olabileceğini, mahallelinin, kadınların, çocukların, tanışıp, kaynaşmasına vesile olmasını da istiyoruz. Dedi.

Kur’an’nın, mü’minler için bir şifa ve rahmet olduğunu hatırlatan Müftü Gerek, bugün bu rahmete hizmet etmenin, vesile olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu vesile ile burada kurs açılmasında emeği olan bu rahmete vesile olan Cami görevlilerimize, Vişnelik Cami Dernek Yönetimine, Kur’an Kursu Öğreticilerimize ve hayırseverlere teşekkür ediyorum” dedi.

Plaket takdimi ve yapılan duanın ardından Kur’an Kursunun açılışı gerçekleştirildi. Program kursun gezilmesi ve öğrencilere hediye dağıtımı ile son buldu.