31.10.2019

Dekan Yıldırım, Türkiye Cumhuriyetin Sigortası Diyanettir

Eskişehir de Gençlik Söyleşileri Devam Ediyor

Eskişehir İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen ‘Gençlik Söyleşileri’ yeni eğitim öğretim döneminde kaldığı yerden devam ediyor. Eskişehir Müftülüğü Gençlik Çalışmaları Merkezinde düzenlenen söyleşi programında gençlerle bir araya gelen ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM, din hizmetinin dünü, bugünü ve yarını konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

Türkiye Cumhuriyetin en önemli sigortasının diyanet olduğunu vurgulayan Dekan Yıldırım, bugün diyanet olmasa Türkiye de her grubun camisi olur, kursu olur, sonrası ise iç huzursuzluk olur. Dolayısıyla iyi ki diyanetimiz var. Şeklinde konuştu.

Bugün dünyadaki en iyi dini eğitimin diyanet eğitim merkezlerinde verildiğini belirten Dekan Yıldırım, gençlerden merdiven altı eğitimden sakınmasını istedi. Bugün eğitimde samimiyetin kaybedildiğini ve gençlerin diplomaya, mesleğin gelirine odaklandığını hatırlatarak gençlerden eğitim hayatlarında ve her ne iş yaparsalar yapsınlar bilhassa da din hizmetine namzet olanların hasbiliği ve rızayı ilahiyi kaybetmemeleri tavsiyesi ile sözlerini tamamladı.

Program ikram ile son buldu.