30.10.2019

2. Dönem Umre Seminerleri Başladı

İl Müftümüz Bekir Gerek, kutsal belde yolcularıyla bir araya geldi.

Kutsal belde yolcularıyla umre seminerinde bir araya gelen İl Müftümüz Bekir GEREK, seminerde yaptığı konuşmada; “Umre imar demektir. Umre ibadetinin gönüllerimizi imar etme bakımından önemli aynı zamanda da bize Peygamberimizin tavsiyesi sünnet bir ibadet olduğunu belirterek bu ibadet sayesinde bir taraftan Kabe’de rabbimize misafir Medine de Peygamber efendimize komşu olma fırsatı bulmaktasınız.  Diğer taraftan modern zamanların getirdiği meşguliyetten uzak bir şekilde kendimizi tam ibadete verme fırsatı elde etmekteyiz. Bundan dolayı gönüllerimizi umre ile ahlakımızı kuran ile sevgimizi peygamberimizin sevgisi ile buluşturalım.’’ Şeklinde konuştu.

Müftü Gerek, konuşmasının devamında Hz. Peygamber'in “Allah’ım! Ben umre yapmak istiyorum. O’nu bana kolaylaştır ve benden kabul buyur.” duasına işaretle umre ibadetinin zor ve meşakkatli olduğunu belirterek bu zorluğu aşmada sabrın önemini vurguladı. Umrenin manevi hayatımızı dönüştüren bir ibadet olduğunu ve Hz Adem'i , Hz. Havvayı, Hz. İbrahim'i, Hz. İsmail'i, Hz. Hacer'i, Hz. Peygamber ve ashabını anlamadan tam anlamıyla umre ibadetinin yerine getirilemeyeceğini de hatırlatan Müftü Gerek, kutsal belde yolcularına hayırla gidip hayırla yurda dönmeleri için niyazda bulundu.

Seminerde umre ziyaretine gidecek vatandaşlarımıza umrenin fazileti, önemi ve dini yönleri hakkında bilgiler verildi.