27.11.2019

İl Müftüsü Bekir Gerek, Han İlçesinde Konferans Verdi

İl Müftüsü Bekir Gerek, Han İlçe Müftülüğünce tertip edilen Mevlid-i Nebi programında  ‘Peygamberimiz ve Aile’ konulu konferans verdi.

Konferansa Kaymakam Tuncay Kaldırım, Belediye Başkanı Erdal Şanlı, İl Müftüsü Bekir Gerek, İlçe Protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Müftü Gerek, Allah tüm varlıkları çift olarak erkek ve dişi olarak yaratmıştır. İnsanlığı da Hz. Adem ve Hz. Havva’yı yaratmış ve ilk yarattığı insanı da aile yapmıştır. Aile bir toplumun temel taşıdır. Bizim için en güzel örnek aile Peygamberimiz ve ailesidir. Peygamberimiz bir eş olarak ailesine karşı son derece şefkatliydi. Aile içi sorunları konuşarak çözerdi. Pek çok işini aile içinde istişare yapardı. Komşularını ziyarete ailesiyle beraber giderdi. Peygamberimiz bir baba olarak çocuklarına karşı son derece merhametliydi. Onları şefkatle bağrına basar dinlerini öğretir, helal ve haram bilinci verirdi. Bir evlat olarak kendisini büyüten annelerine iltifat ve ikram eder, hediyeler verirdi. Dedi.

Günümüzde ailedeki problemlerin ve boşanma oranlarının giderek arttığını belirten Müftü Gerek, bunun tek çözüm yolu Peygamberimizin örnek aile hayatını yaşamaktan geçmektedir. İfadelerini kullandı.

Öte yandan İlçe Kaymakamı Tuncay Kaldırımı, Belediye Başkanı Erdal Şanlı’yı ve İlçe Müftülüğünü de ziyaret eden İl Müftüsü Bekir Gerek programlarının ardından ilçeden ayrıldı.