02.12.2019

Gaziler Cami Dualarla İbadete Açıldı

‘Gaziler Camii’ düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Açılış törenine Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Emniyet Müdürü Engin Dinç, Tepebaşı Kaymakamı Dr. Erdinç Yılmaz, İl Müftüsü Bekir Gerek, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Alper Sezer, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, Gaziler Dernek Başkanı Kadir Küçüksu, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı İsmail Soykan, camilerin hayatın merkezi olması gerektiğini belirterek bunun için de camilerin kadın, çocuk, genç ve engelliler olmak üzere herkesin istifade edebileceği mekânlar olması gerektiğini söyledi.

İl Müftüsü Bekir Gerek ise camilerin vatanın tapusu olduğuna işaret ederek; “Camiler hepimizi birleştiren, bütünleştiren; varlığımızın, istiklalimizin, bağımsızlığımızın simgeleri, vatanımızın tapusudur.” dedi.

"Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler." Ayet-i kerimesine işaretle cami inşa etmenin önemine değinen Müftü Gerek, gaziliğin şehitliğe yakın bir makam olduğunu vurgulayarak açılışı yapılan Gaziler Camii’nin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Gaziler Camii’nin isim olarak Türkiye’ de ikinci olduğunu belirten Gaziler Cami Dernek Başkanı Kadir Küçüksu, cami hakkında bilgiler paylaştı.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Bekir Gerek’in yaptığı dua ile Gaziler Camii ibadete açıldı.