30.12.2019

Eskişehir Müftülüğü Öğretmenleri Ağırladı

Milli Eğitim Müdürlüğünün "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmen Gelişim Programı" (DÖGEP)  kapsamında Eskişehir İl Müftülüğü Öğretmenleri ağırladı.

Çankaya Bölge Hafızlık Erkek Kur’an Kursunda düzenlenen programa İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Müftü Yardımcıları, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve Öğretmenler katıldı.

Programda konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, öğretmenleri hafızlık merkezinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek bugün aynı hedef ve gaye ile çalışan çok kıymetli insanların bir araya geldiği gündür. Bugün, Allah’ın dinine olan hizmetin tanıtılacağı bir gün. Geleceğe sahip çıkma, gençlerin elinden tutma ve bu millete hizmet etme adına idealleri olan hocalarımızla bir arada olmak bizim için bir özlemdi, hasretti. Bundan sonra bu özlemi azaltarak birlikte nice güzel hizmetler yapmak istiyoruz. Dedi.

Öğrencilerimizin öğretmenlere emanet olduğunu belirten Müftü Gerek, siz gençlerin elinden tutuyorsunuz bizler ise Diyanet camiası olarak cami merkezli yürüttüğümüz hizmetler ile sizlere destek oluyoruz. Bu noktada gençlere yönelik yürüttüğümüz hizmetlerin yanında okullardaki değerler eğitimine de ayrı bir önem veriyor bu eğitimlerle anayasal bir kurum olan Diyanet, Müftülük ve camileri tanıtmak din görevlilerimiz ile öğrenci ve öğretmenlerimizi tanıştırıyoruz. Nitekim FETÖ gençlerimizi camiden çıkarıp evlere hapsederek, milletimizi diyanetten uzaklaştırarak bu dini istismar etmiş, bir nesli heder etmiş, milletimizin bekasını sarsmak istemiştir. Dedi.

Özellikle din öğretiminde Diyanet, İlahiyat ve Milli Eğitimin bir araya gelemediğini, işbirliği noktasında yetersiz olduğunun altını çizen Müftü Gerek, tarafları İl Müftülüğüne davet etmek suretiyle karşılıklı nasıl istifade edebiliriz, şehrimize, gençliğimize neler katabilirizi konuşmak, çalıştaylar, toplantılar yapmak suretiyle oluşturulacak üçlü bir protokolle ülkemizin, şehrimizin, gençlerimizin problemlerine çözüm üretilmesi, İslam’a yüklenen kötü rollere karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

Toplantıya Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve gençlik koordinatörleri ile katılarak verdiği önemi göstermek istediğini belirten Müftü Gerek, İl Müftülüğünün yürütmüş olduğu gençlik hizmetlerine sahip çıkılmasını istedi.

Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan ise yaptığı konuşmada programın İl Müftülüğünü tanıma, yürüttüğü hizmetler yerinde görme noktasında önemli olduğunu, kurum ve çalışanlarının tanışma ve kaynaşmasına vesile olduğunu belirtti. Daha iyi bir işbirliği için yapılan davete katılarak destek olunacağını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceylan, ev sahipliğinden dolayı İl Müftülüğüne teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftülüğünün hizmetleri ve Hafızlık Kur’an Kursunun tanıtımı ile program sona erdi.