06.01.2020

Eskişehir Müftülüğünden Togo’ya “Bir Damla Hayat”

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Eskişehir Şubesi İl Müftülüğü himayesinde Togo’da 2. su kuyusunu açarak Afrika’ya bir damla hayat oldu.

TDV Eskişehir Şubesince başlatılan “Su Kuyusu Kampanyası” çerçevesinde hayırseverlerden toplanan bağışla TDV Genel Merkezi tarafından Togo'nun Başkenti Lome'ye 500 kilometre uzaklıkta bulunan 5 bin kişinin yaşadığı Bouwode köyünde ikinci su kuyusunu açarak halkın hizmetine sundu.

Kampanyaya cami görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ile öğrencileri ve Eskişehir Diyanet Öğrenci Evlerinde kalan öğrenciler de destek verdi.

TDV Eskişehir Şube Başkanı İl Müftüsü Bekir GEREK, bu kampanyaya destek veren tüm hayır sahiplerine teşekkür ederek bu ve benzer projeleri devam ettireceklerini belirtti.

Açılan su kuyusuna “ Eskişehir Müftülüğü ve TDV Şubesi Su Kuyusu ve Vakıf Çeşmesi” adı verildi.