01.01.2020

Yeni Yılın İlk Sabah Namazı Buluşması İnönü İlçesinde Gerçekleştirildi

İnönü İlçe Müftülüğü tarafından yeni yılın ilk sabahında Yeşil Camide kadın, erkek, genç ve çocukların katılımıyla sabah namazı buluşması gerçekleştirildi.

Seçkin Hafız ve İmam Hatip Öğrencilerinin Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahi ve kasideler okuduğu programda ‘Ömür Sermayesi’ konulu bir konuşma yapan İl Müftüsü Bekir Gerek, ahiret ya dünyada kazanılır ya da dünyada kaybedilir. Dünya hayatı çok önemlidir ve dünya hayatının tekrarı yoktur. Allah’ın bize vermiş olduğu ömür sermayesi geçen yıllar gibi bir daha geri gelmiyor. Ömrümüzle alakalı Rabbimize karşı sorumluluğumuz vardır. Dedi.

“Her kul, ne hâl üzere öldüyse öylece diriltilir.” Hadisi Şerifini hatırlatan Müftü Gerek, ömür sermayemizin, hayatımızın, rehberi Kur’an’ı Kerim ve Hz. Peygamber’in sünneti olmalıdır. İfadeleriyle yaratılmışların en şereflisi olan insanın dünyadaki amacını ‘Hanginizin daha iyi iş yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratan O'dur. Ayetiyle açıkladı.

Bir ömrü geride bırakarak yeni bir yıla giriyoruz, o zaman geçen yılın muhasebesini iyi yapmalı bundan sonraki hayatımıza düzen vermeli ve anlamlandırmalıyız diyen İl Müftüsü Bekir Gerek, Hz. Peygamber’in

1- İhtiyarlık gelmeden, gençliğin,

2- Hastalık gelmeden, sıhhatin,

3- Fakirlik gelmeden, zenginliğin,

4- Ölüm gelmeden, hayatın,

5- Meşgul olmadan boş zamanın kıymetini bil.” Hadisi Şerifini hatırlatarak sözlerini tamamladı.

Sabah Namazı Buluşmalarının ilçede düzenli olarak devam ettiğini belirten İnönü İlçe Müftüsü Şenol Şahin ise yaptığı konuşmada katkı ve desteklerinden dolayı herkese teşekkür etti.

Yoğun ilginin olduğu programa İl Müftüsü Bekir Gerek, İnönü İlçe Kaymakamı Burak Çimşir, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Din Görevlileri ve çok sayıda kadın, erkek, genç ve çocuk katıldı.

Program namaz sonrası yapılan çorba ikramı ile sona erdi.