09.01.2020

Eskişehir de Gündem Gençlik

Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında görev yapan personel ile söz konusu yurtlarda manevi danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunan din görevlilerinin katılımıyla istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıya İl Müftüsü Bekir Gerek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, İl Müftü Yardımcısı Fatma Adsoy, Gençlik Spor Müdür Yardımcıları, KYK yurt müdürleri, Şube müdürleri, Gençlik Koordinatörleri, KYK yurtlarında manevi danışmanlık ve rehberlik hizmeti veren din hizmetleri uzmanları ve manevi rehberler katıldı.

Gençliğin insana bahşedilen çok kıymetli bir nimet olduğunu, aynı zamanda gençliğin bir milletin geleceği ve en büyük imkânı olduğunu belirten İl Müftüsü Bekir Gerek, şöyle konuştu.

Modern zamanlarda bilgi, ulaşım ve iletişim teknolojisinde yaşanan hızlı gelişim ve değişimler, gençliğin işini daha da zorlaştırmakta, olumsuz akımlar ve mecralar karşısında onları zayıf ve savunmasız bırakmaktadır. Dolayısıyla bizim kendimiz, geleceğimiz ve ahiretimiz adına en büyük sorumluluklarımızdan biri de gençliğimize doğru bir rehberlik yapmaktır. Onları inanç ve medeniyet değerleriyle buluşturmaktır.

Biz işbirliğimizi güçlendirerek gençlerimize sahip çıkacağız diyen Müftü Gerek, bu noktada büyük bir fedakarlık gösterilmesi gerektiğini ifade ederek, Diyanet ve İl Müftülüğü tarafından yapılan gençlik çalışmalardan bahsetti.

Gençlerin güvenilir kaynaklardan ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesinin önemine işaret eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Diyanet İşleri Başkanlığınca KYK yurtlarında sürdürülen manevi danışmanlık ve rehberlik faaliyetlerinin başarılı bir şekilde devam ettiğini ve bu iş birliği ile daha da gelişerek devam edeceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.

Bu noktada Mevlid-i Nebi Haftası Gençlik Bilgi Yarışmasının öğrencilere etkin bir şekilde duyurularak katılımlarının teşvik edilmesi noktasında yapılacak çalışmalar ile

Manevi Rehberlerin KYK yurtlarında aylık çalışma programı detaylı bir şekilde görüşülerek karara bağlandı. Böylelikle iki kurumun güçlü iradesi gençlik gündemiyle ortaya konuldu.