13.01.2020

Eskişehir Gençleri O’nu Okuyor

“Mevlidi Nebi Haftası Gençlik Bilgi Yarışması” kapsamında Eskişehir gençleri O’nu okuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından üniversite öğrencileri arasında Hz. Peygamber sevgisini ve örnekliğini canlı tutmak, Mevlidi Nebi Haftasına ilişkin bir farkındalık oluşturmak ve gençlere yönelik hizmetlere ivme kazandırmak amacıyla ülke genelinde düzenlenen yarışmaya Eskişehir gençleri yoğun ilgi gösteriyor.

Mevlidi Nebi Haftası Gençlik Bilgi Yarışmasına başvuran öğrenciler yurtlarda manevi rehberler, Diyanet gençlik merkezlerinde gençlik koordinatörleri ile camilerde ise din görevlileri öncülüğünde ‘O’nun Gibi Yaşamak’ adlı eseri okuyup tahlil etmek suretiyle yarışmaya hazırlanıyor.

Yarışma Kitabı Müftülükten Gençlere Hediye

Öte yandan “Mevlidi Nebi Haftası Gençlik Bilgi Yarışması” kapsamında Eskişehir İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Üniversite kampüslerinde tanıtım ve kayıt stantları açılarak  ‘O’nun Gibi Yaşamak’ isimli yarışma kitabı gençlere hediye edildi.

Son başvuru tarihi 10 Şubat 2020 olan “Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması 07 Mart 2020 saat 14:00’da Eskişehir de Sarar Kız İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilecek. Yarışma neticesinde ilimizden birincilik elde eden bir erkek ve bir kız öğrenci Diyanet İşleri Başkanlığımızca umre ödülü ile ödüllendirilirken, Eskişehir İl Müftülüğünce de ikinci olanlar yarım altınla, üçüncü olanlar çeyrek altınla ve ilk ona girenler ise kitap seti ile ödüllendirilecek.