07.02.2020

Eskişehir’den Elazığ ve Malatya’daki Depremzedelere Destek

Eskişehir İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi ve Eskişehir Malatyalılar Derneği iş birliğinde “Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” yardım kampanyası kapsamında toplanan 2 tır yardım malzemesi, dualarla deprem bölgesine uğurlandı.

Uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, Elazığ ve Malatya’da bir afet yaşadık. Afet yerinde yaşananların sadece orada değil burada da hissedilmesi kardeşliğin bir göstergesiydi. Eskişehir halkı başlatmış olduğumuz yardım kampanyasına büyük bir ilgi göstererek kardeş olmanın gerekliliğini bir kez daha göstermiş oldu.  Dedi.

Konuşmanın ardından un, yağ, şeker, hazır gıda paketleri, ısıtıcı, kışlık kıyafetler, battaniye gibi ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 2 adet yardım tırı İl Müftüsü Bekir Gerek’in yaptığı dua ile uğurlandı.

Uğurlama törenine Vali Özdemir Çakacak, İl Müftüsü Bekir Gerek, Eskişehir Malatyalılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Din Görevlileri, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.