27.12.2018

İL MÜFTÜMÜZ BEKİR GEREK VAAZ KURSUMUZDA

Seyitgazi İlçe Müftülüğümüzce, hizmet verimliliğini artırmak, görevlilerin yüz yüze vaaz becerilerini geliştirmek maksadıyla Vaaz Becerilerini Geliştirme Hizmet İçi Eğitim Kursu düzenlendi.

10-27 Aralık 2018 tarihleri arasında düzenlenen kursa merkez ve mahallelerde görev yapan imam hatip ve müezzin kayyımlardan oluşan 12 kişilik bir grup katıldı. Rehber öğretici olarak Eskişehir İl vaizlerinden Akif AYKANAT ın görev yaptığı kursta, etkili vaaz ve irşad metodu, vaazlarda dikkat edilecek hususlar, etkili bir vaazda olması gereken unsurlar, vaaz hazırlanırken dikkat edilecek hususlar gibi teknik konuları ihtiva eden 84 saatlik bir program uygulandı.   Kursun son haftasında kursiyerler aldıkları ders bilgilerine göre kendi hazırladıkları vaazları kendilerine ayrılan süre içerisinde kurs hocasına sundular.

Kursun sonunda eğitime katılan ve başarılı olan 12 kursiyerler, İl Müftümüz Bekir GEREK, İl Müftü Yardımcısı Şerife Hanım ALTUNER ve kurs öğreticisi Akif AYKANAT'tan  oluşan komisyon tarafından değerlendirmeye tabi tutuldular.

Başarıyla kursu tamamlayan kursiyerlere kısa bir konuşma yapan İl Müftümüz Bekir GEREK meslek hayatlarında başarılar dileyerek teşekkür etti.