09.12.2019

Eskişehir Tepebaşı İlçemize bağlı Aşağı Söğütönü Mahallesi Gaziler Camii İbadete Açıldı.

TOKİ Tarafından yaptırılan Müftülüğümüze devredilerek GAZİLER CAMİ adı ile isimlendirilen Camimiz 29 Kasım 2019 Cuma Günü Cuma Namazında İbadete açıldı.

Açılış Törenine Vali Yardımcısı İsmail SOYKAN, Emniyet Müdürü Engin DİNÇ, Tepebaşı Kaymakamı Dr. Erdinç YILMAZ, İl Müftüsü Bekir GEREK, Eskişehir Ak Parti İl Başkanı Zihni ÇALIŞKAN, Ak Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan ÇİZMELİOĞLU , Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Alper SEZER, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur YILDIRIM, Gaziler Dernek Başkanı Ertuğrul ÖZKÜTÜK ve Yönetimi, Kadın ve Erkek çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşma yapan Vali Vekili İsmail Soykan, camilerin bizim yaşamımızın merkezi olması gerektiğini, bunun içinde camilerin kadın, çocuk, genç ve engelliler olmak üzere herkesin istifade edebileceği mekanlar olmasının önemini belirtti. Caminin yapımında emeği geçen başta İl Müftüsü ve Dernek Başkanı olmak üzere herkese teşekkür etti.
İl Müftüsü Bekir Gerek, ise yaptığı konuşmada camilerin vatanın tapusu olduğunu belirterek camiler hepimizi birleştiren hepimizi bütünleştiren varlığımızın, istiklalimizin, bağımsızlığımızın simgeleri vatanımızın tapusudur." dedi.
"Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve âhiret gününe îmân eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imâr eder." Ayetine işaretle cami inşa etmenin önemine değinen Müftü Gerek, gaziliğin şehitliğe yakın bir makam olduğunu vurgulayarak ismi ile müsemma gaziler caminin hayırlı olması temennisinde bulundu.
Gaziler Caminin isim olarak Türkiye’ de ikinci olduğunu belirten Gaziler Cami Dernek Başkanı Kadir Küçüksu da yaptığı konuşmada Cami hakkında bilgilendirmede bulundu.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Bekir Gerek’in yaptığı dua ile Gaziler Cami ibadete açıldı.