09.02.2022

Geçici Kur’an Kursu Öğretici Sınav İlanı

İlçe Müftülüklerimize bağlı Yatılı Hafızlık Kur'an kurslarında ihtiyaç olması durumunda ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmek üzere; aşağıda belirtilen şartlar dâhilinde ilgide kayıtlı mevzuatlar ve yazılar doğrultusunda Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi Sınavı yapılacaktır.

I- BAŞVURU ŞARTLARI

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48/A maddesinde yer alan genel ve özel şartları taşıyor olmak. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme yönetmeliğinde yer alan "ortak nitelik" şartını taşımak. İmam Hatip Lisesi, İlahiyat Ön lisans veya İlahiyat Fakültesi mezunu olmak. Hafız olmak. 2020 Yılı KPSS (DHBT) mezuniyet durumuna göre 122, 123, 124 puan türünden 50 ve üzeri puan almış olmak. Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak.

II- BAŞVURU İŞLEMLERİ

Müracaatlar 04 Şubat 2022 Cuma Günü başlayıp 18 Şubat 2022 Cuma Günü mesai bitiminde sona erecektir. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru için gerekli belgelerle birlikte İl Müftülüğümüze (71 Evler Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı No: 230 Odunpazarı/ESKİŞEHİR ) müracaat edeceklerdir.

III- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Dilekçe, (Müftülükten temin edilecektir) T.C. Kimlik Nolu Nüfus Cüzdan fotokopisi Mezuniyet durumu ile ilişkili 2020 yılı KPSS (DHBT) puanını gösterir belge, Diploma fotokopisi, Hafızlık belgesi fotokopisi.

IV- SÖZLÜ SINAVIN YERİ, ZAMANI VE KRİTERLERİ

Sınav; 22 Şubat 2022 Salı Günü saat 09:00' da 71 Evler Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı No: 230 Odunpazarı adresinde bulunan İl Müftülüğümüzde yapılacaktır. Adayların sınava girerken kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları zorunludur. Müracaatın fazla olması halinde müteakip günlerde de sınav yapılmaya devam edilecektir. Mülakata katılacak olanlar ikinci bir duyuruya gerek kalmadan mülakat yer, tarih ve saatinde hazır bulunacaklardır.

Sınav Kriterleri a) Hafızlığı (50 puan), b) Temel ilmihal bilgisi (25 puan), c) Pedagojik formasyon bilgisi (15 puan), d) Kavrama, muhakeme etme, özetleme ve ifade etme yeteneği, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerin mesleğe uygunluğu (10 puan).

V- SINAV SONUÇLARI, DEĞERLENDİRME, BAŞARI SIRALAMASI VE GÖREVLENDİRME

Yapılan sözlü sınav neticesinde 2020 KPSS (DHBT) puanı 60 ve üzeri olanlar ve 50-59 olanlar için ayrı ayrı başarı listesi oluşturulacaktır. Sözlü puanı 70 ve üzeri olanlar, sözlü sınavdan en yüksek puanı alandan başlanmak suretiyle başarı listesi oluşturulacaktır. Sözlü sınav başarı puanlarının eşit olması halinde 2020 KPSS (DHBT) sınav puanı yüksek olana, bu puanın da aynı olması durumunda öğrenim durumuna göre başarı sıralamasında öncelik verilecektir. Sözlü sınav başarı listesi İl Müftülüğümüzün internet sitesinden duyurulacak olup, ilgililere ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Görevlendirmeler başarı sıralaması doğrultusunda öncelikle 2020 KPSS (DHBT) puanı 60 ve üzeri olanlardan yapılacaktır. ihtiyaç olması durumunda 2020 KPSS (DHBT) puanı 50-59 arasında olup sözlü sınavda başarı olanlar değerlendirmeye alınacaktır.

VI- DİĞER HUSUSLAR

1- Terör örgütlerine veya Millî Güvenlik Kurulunca Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilenler, geçici öğretici olarak görevlendirilmeyecektir.

2- Müracaat evrakı eksik olanlar ile sınav öncesi, sonrası ve görevlendirme sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı beyanda ve belgeyle başvuru yaptığı tespit edilen adayların başvuruları ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi yerleştirilmeleri yapılsa dahi görevleriyle ilişikleri kesilecektir.

3- İdare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal yollardan tazmin edilecektir,

4- Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak; Diyanet İşleri Başkanlığının ilgili mevzuatı çerçevesinde hüküm verilecektir.

5- Sınav ve görevlendirme süresince İlimiz Müftülüğü internet sitesinde yapılacak tüm duyurular tebligat sayılacaktır.

İlgililere önemle duyurulur.