18.02.2019

HAFIZLAR MECLİSİ DEVAM EDİYOR

Günyüzü Müftülüğü'ne bağlı mahalle camilerinde görevli, imam-Hatip ve Müezzin Kayyımlardan oluşan Din Görevlileri, daha önceki yıllarda yapmış oldukları hafızlıklarını tekrar etmek ve peliştirmek amacıyla, Günyüzü İlçe Müftülüğü'nde Hafızlar Meclisi'nde İlçe Müftüsü Ali GÜLER başkanlığında toplandılar.Her hafta pazartesi saat 10:00 da başlayan Hafızlar Meclisi'nde haftalık bir cüz Kuran-ı Kerim ezberini okuyan Din Görevlileri hafızlıklarını tekrar etmenin ve Peygamber Efendimiz (S.A.V)' min "Her kim Kur'an-ı Kerimi okur ve onu ezberlerse, helâlini helâl, haramını da haram kabul ederse, Allah Tealâ onu bu sebeple cennete girdirir ve onu, yakınlarından kendilerine cehennem vacip olan (cehenneme girmesi gereken) on kişiye şefaatçi (yardımcı) kılar."(*) hadisi şerifinin mutluluğunu ve heyecanını bir kez daha yaşadılar.

(*)  Tirmizî, Sevabü'l-Kur'an: 13, İbn-i Mace: Mukaddime-16, A. b. Hanbel: 1/147, 149.