05.05.2020

Din görevlileri milli dayanışma örneği sergiliyor

Koronavirüs salgınından etkilenen ailelere destek olmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın; "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlattığı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın ise "Maaşını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" çağrısıyla destek verdiği Milli Dayanışma Kampanyası'na, ülke genelinde binlerce din görevlisi maaşını bağışlayarak destek oldu.

Bu kapsamda Eskişehir İl Müftülüğü ile ilçe müftülükleri bünyesinde vatandaşın hizmetinde olan din görevlileri, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygusunu canlı tutmak, mağdur olan vatandaşlara destek olmak ve tüm dünyada yaşanan salgın karşısında ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında yer almak amacıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na, 209 bin Türk Lirası bağışta bulundu

Milli Dayanışma Kampanyası'na Eskişehir İl ve ilçe müftülükleri olarak destek verdiklerini belirten İl Müftüsü Bekir Gerek, Diyanet Haber'e yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İl ve ilçe müftülüklerimizde görev yapan vefakâr din görevlilerimiz, koronavirüsle mücadele sürecinde bir yandan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında vatandaşlarımıza hizmet ederken öte yandan salgın dolayısıyla mağduriyet yaşayan esnafımıza, ailelerimize, işinden olan kardeşlerimize destekte bulunmak adına maaşlarını paylaşarak milli dayanışma örneği sergilediler. Biz Bize Yeteriz Türkiyem Milli Dayanışma Kampanyası'na; 'Maaşını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş' sloganıyla destek veren din görevlilerimiz, 209 bin TL                                                                                             Gönüllülük esasına bağlı olarak Milli Dayanışma Kampanyası'nın personel arasında üç aylık zaman dilimine yayıldığını dile getiren Müftü Gerek, kampanyaya desteğin Mayıs ve Haziran aylarında da devam edeceğini belirtti.bağışta bulundular. Tüm din görevlilerimize teşekkür ediyorum."