19.02.2021

"Cami Görevlileri Çocuklarla Çevrimiçi Buluşuyor"

Diyanet İşleri Başkanlığınca yarıyıl tatiline yönelik hazırlanan "Cami Görevlileri Çocuklarla Çevrimiçi Buluşuyor" projesi kapsamında ülke genelinde din görevlileri, yarıyıl tatilinde çocuk ve gençlerle çevrimiçi etkinliklerde buluştu. Kayakent Merkez Camii’nde düzenlenen programda konuşan İlçe Müftümüz Mehmet ÇELİK, "Hepimizin Rabbimize, birbirimize ve çevremize karşı sorumlulukları vardır. En önemli sorumluluklarımızdan biri de çocuklarımıza karşı olan sorumluluklarımızdır. ‘Çocuğunun senin üzerinde hakkı vardır'’ buyuran Allah Rasulü (s.a.s.), çocuk eğitimine büyük önem vermiştir. Bu nedenle yavrularımıza kadim değerlerimizi aşılamak, onları güzel ahlakla ahlaklandırmak, onlara Rabbimizi ve Peygamberimizi anlatmak vazifemizdir. Unutmayalım ki hiçbir anne-baba, çocuğuna güzel ahlaktan daha büyük bir miras bırakamaz." dedi.Konuşmaların ardından çevrimiçi etkinliklere katılım sağlayan gençlere çeşitli hediyeler takdim edildi.