06.07.2021

YAZ KUR'AN KURSLARI AÇILIŞ PROĞRAMI

Diyanet İşleri Başkanlığı Yaz Kur'an Kursları 5 Temmuz İtibariyle Ülkemiz Genelinde Tüm Camii ve Kur'an Kurslarında Başladı.

İlçemiz de Yaz Kur'an Kursları Açılış Programımızı Bu Yıl İlçemizin Şirin ve Yeşil Mahallesi Kayakentte yapıldı. İlçe Kaymakamımızın ve Belediye Başkanımızın da Katılımlarıyla Geniş Halk Kitlesiyle Pandemi Kuralları Dikkate Alınarak Gerçekleştirildi.

Program Açılışında Kuran Tilavetini Kayakent Mahallesi Fatih Camii İmam Hatibi Seyfullah Mücahit ŞİMŞEK Yaptı. Ardından Açılış ve Selamlama Konuşmasını Yapan İlçe Müftümüz Mehmet Selim ÇELİK;'''Kur'an Kurslarımızın Hayırlara Vesile Olmasını, Kursa Katılacak Yavrularımızın Milletimizin Evlatları ve Geleceği Olduğunu,Geleceğimizin Kur'anla ve Kuran Ahlakıyla Yetişmesinin Bu Zamanda Çok Önemli Olduğunu Bu Vesileyle Bu Kursların Açılışını Büyük Bir Şenlik Havasında Kutlayan Herkese Başta Teştifleriyle Onurlandıran Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza ve Tüm Günyüzü Halkına Teşekkürlerini Sundu'''''

Açılış İçin Hazırlanan Kurdele Kesim Töreninde Kaymakamımız Burak AKELLER '''Bu Bizmetlerin Cok Hayırlı ve Güzel Olduğunu Yetişen Gençliğin Geçmişini Unutmaması Gerektiğini ve Kur'an Ahlakıyla Yetişmenin Önemli Olduğunu Belirterek Böyle Programların Birlik ve Beraberliğimiz İçin Güzel ve Önemli Olduğunu Vurguladı'''' ve Belediye Başkanımızla Müftümüzle Beraber Kurdele Kesildi.

Son Olarak Camii Bahçesinde Öğrenciler İçin Hazırlanan '''Kurana İlk Adım Pastası “ Öğrencilerle Birlikte Kesildi. Kaymakamımız,Belediye Başkanımız ve İlçe Müftümüz İle Birlikte Tüm Kursiyer Öğrencilere Hediye Takdimi Yapıldı.

Programı Organize Eden Başta Kayakent Mahallesi Merkez Camii İmam-Hatibi Seracettin YEREDELEN'e,Kayakanet Fatih Camii İmam-Hatibi Seyfullah Mücahit ŞİMŞEK'e, Gümüşkonak Mahellesi İmam Hatipleri Mustafa ÇAM ve Mustafa GÜNGÖR'e teşekkür ederiz.