29.05.2020

Cuma Namazları 29 Mayıs 2020 Cuma günü Kılınmaya Başlayacaktır.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel bir salgın olarak ilan edilen Koronavirüsün (Covid-19) ülkemizde yayılmasına engel olmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca alınan tedbirler kapsamında 16 Mart 2020 tarihinden itibaren salgın/hastalık kontrol altına alınıncaya kadar ülke genelindeki tüm cami ve mescitlerde cemaatle vakit namazları ve Cuma namazlarının kılınmasına ara verilmişti.

Bilim kurulunun tavsiyeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı ve ilgili Bakanlıkların belirlediği kriterlere göre Vali Yardımcısı İsmail SOYKAN’ ın başkanlığında, bahçesinde cuma namazı kılınacak camiler ile diğer alanlar ilgili kurum temsilcilerinin katılımları ile belirlendi. İlçemiz genelinde toplam ibadete açık 4 yerde Cuma Namazı kılınacaktır.

Cuma namazı kılınacak yerlerde Cuma heyetleri oluşturulmuş olup gerekli hazırlıklar yapılmaktadır.

Cuma namazı kılacak olan vatandaşlarımızdan özellikle abdestlerini evlerinde veya işyerlerinde almalarını, seccadelerini yanlarında getirmelerini, sosyal mesafeye dikkat etmelerini, maskelerini takmalarını, ezan vaktine yakın cuma namazı kılınacak olan yerlere intikal etmelerini,  musafahadan uzak durmalarını, hastalık belirtileri taşıyanların namazlarını evlerinde kılmaları önem arz etmektedir. Cuma namazı kılma lütfunu bahşettiği için Cenab-ı Allaha yeniden hamd eder, kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Cuma namazı kılınacak yerlerin isim listesi

İNÖNÜ İLÇESİNDE COVİD-19 SALGINI DÖNEMİNDE CUMA NAMAZI KILINACAK MERKEZ VE MAHALLELERİNDE BULUNAN CAMİ BAHÇELERİ - AÇIK ALANLAR
  CUMA NAMAZI KILINACAK YER ADRES AÇIK ALAN
METREKARE