29.05.2020

CEMAATLE NAMAZ KILINMASI UYGULAMASI İLÇEMİZDE CUMA NAMAZI İLE BAŞLADI

Koronavirüs salgını nedeni ile uygulanan pandemik yasaklar nedeni ile yaklaşık iki buçuk aydır camilerimizde cemaatle namaz kılınması yasaktı. Hükümetimizin aldığı yeni kararlar neticesinde 29.05.2020 tarihi itibari ile birtakım şartlara dikkat edilerek cuma namazından itibaren cemaatle namaz kılınmasına müsaade edildi.

İlçemizde de dört ayrı yerde cemaatle cuma namazı kılındı. İlçe Müftümüz Şenol ŞAHİN de İlçe Merkezinde Kapalı Pazar Yeri' nde cuma namazı kıldırarak, hutbe okudu. Vatandaşlarımızın yoğun teveccüh gösterdiği cuma namazı öncesinde İlçe Emniyet Amirliğince görevlendirilen kolluk personeli ve Müftülüğümüzce oluşturulan Cuma Heyetleri refakatinde cuma namazı eda edildi.

Sultan Alaaddin Çarşı Camii Avlusu, Oklubalı Mahallesi Kapalı Pazar Yeri ve Kümbetyeniköy Mahallesi Mezarlık Mevkii Ortak Kullanım Alanında da halkımızın katılımlarıyla cuma namazlerı kılındı.