12.01.2022

Vekil İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlık Sınav İlanı

İlimiz İlçe Müftülüklerine bağlı camilerde görev yapmakta iken çeşitli sebeplerle görevinden geçici olarak ayrılan cami görevlilerinin yerine ihtiyaç duyulduğunda açıktan vekil imam hatip ve müezzin kayyım ataması yapmak üzere, ilgi kanun ve yönetmelikler çerçevesinde sözlü sınav yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI:

*657 sayılı DMK'nın 48. maddesinde aranan genel ve özel şartları taşımak.

*İmam Hatip Lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak.

*İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık yapmaya mani bir özrü bulunmamak.

*2020 yılı KPSS (DHBT) sınavından 50 (elli) ve üzeri puan almış olmak. Vekil Müezzin-Kayyımlık için lise veya dengi okul mezunu olup Hafız olmak (İmam-Hatip Lisesi mezunları için bu şart aranmaz),

*Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5/1-b maddesinde belirtilen "itikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslâm törelerine uygunluğunun çevresinde bilinir olduğu şeklinde ortak bir nitelik taşımak.

BAŞVURU İŞLEMLERİ:

Müracaatlar 11.01.2022 Pazartesi Günü başlayıp 26.01.2022 Çarşamba Günü mesai bitiminde sona erecektir. Adaylar başvuru belgeleriyle birlikte İl Müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir. Posta veya Fax yoluyla yapılan müracaatlar ile eksik evrakla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

*Dilekçe

*T.C. Nüfus Cüzdanı fotokopisi

*2020 yılı KPSS (DHBT) çıktısı

*Diploma fotokopisi (KPSS-(DHBT) sonuç belgesindeki öğrenim durumunu gösterir en az İmam-Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyi mezunu olmak, Diplomanın aslı da getirilerek, kontrol sonrasında başvuru sahibine iade edilecektir

*Hafız olanlar için Hafızlık Belgesi

SINAV İŞLEMLERİ:

*Mülakat 16.02.2022 Çarşamba Günü saat: 09.00'da İl Müftülüğünde aşağıda belirtilen adreste yapılacaktır. Başvuru sayısının fazla olması halinde müteakip günlerde de sınav yapılmaya devam edilecektir.

*Pandemi dolayısıyla; Sınava girecek adayların sınav tarihleri ve saatleri İl Müftülüğümüzün http://eskisehir.diyanet.gov.tr internet adresinden ilan edilecek olup adayların sınav tarih ve saatinde İl Müftülüğünde hazır bulunmaları gerekmektedir.

*Adayların sınava girerken kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları zorunludur.

SINAV SONUÇLARI:

*Sözlü sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.

*Sınav sonuçları bir sonraki yapılacak olan Vekillik sınavına kadar geçerli olacaktır.

*Başarı sıralaması; Her ünvan için sözlü sınavda yüksek puan alan adaydan başlamak üzere yapılacaktır.

*Puanların eşit olması halinde 2020 KPSS (DHBT) puanı yüksek olana sıralamada öncelik verilecektir.

*Sınav sonuçları http://eskisehir.diyanet.gov.tr internet adresinden duyurulacak olup, ilgililere ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

ATAMA İŞLEMLERİ:

*Açıktan Vekil İmam Hatip/Müezzin Kayyım atamalarına başarı sıralamasında en yüksek puan alan adaydan başlanarak yapılacaktır.

*Atama işlemlerinde sınava hangi ünvan için müracat edilmişse atanması da o ünvan üzerinden yapılacaktır. (Vekil Müezzin-Kayyım unvanında başarı listesinin yeterli gelmemesi halinde Vekil İmam Hatip başarı listesinde ismi geçenlerden atama yapılabilecektir.)

*Teklif edilen görev yerini kabul etmeyenler haklarından feragat etmiş sayılacaklardır.

*2022 KPSS (DHBT) sonuçlarının açıklanmasından sonra başarı listesinde ismi bulunup sırası gelenlerden 2022 KPSS (DHBT)'den yeterli puanı almış olanlara görev verilecektir. 2022 KPSS (DHBT) sınavına girmemiş veya yeterli puanı alamamış olanlara mevzuat gereği görev verilemeyecektir.

*Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilenlerin görevlendirmeleri yapılmayacaktır. Görev verilmiş olsa dahi görevlendirmeleri iptal edilecektir.

*Müracaat evrakı eksik olanlar ile sınav öncesi, sonrası ve atama sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılır. Bu durumun sınavdan sonra tespit edilmesi halinde ise bu kişilerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz; atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir ve bu kişiler hiçbir hak talep edemezler.

DİĞER HUSUSLAR:

*Başarı listelerinde sırası gelen ve halen Vekil İmam Hatip/Vekil Müezzin Kayyım olarak görevde olanlanlara münhal cami için görevlendirme teklifini kabul etmeyenler haklarından feragat etmiş sayılacaklardır.

*Geçici olarak görevinden ayrılmış olan asıl İmam-Hatibin/Müezzin Kayyımın öngörülen süreden önce görevlerine dönmeleri durumunda bu kadrolarda Vekillik görevini yürütenler şayet 4 aydan az görev yapmış iseler tekrar görev verilebilecektir.

*Caminin konumu, tarihi ve cemaat çokluğu gibi durumlarından dolayı özel nitelikli (ses, seda, kıraat, makam bilgisi, hafızlık, vb.) görevli gerektirmesi halinde henüz görev almayan veya görevi bitmiş olanlardan İl Müftülüğümüz Sınav Kurulunca uygun görülen adayın/adayların değerlendirmesi yapılarak görev verilebilecektir.

*Sınavda başarılı olup diğer sınava kadar görev verilemeyenler herhangi bir hak iddiasında bulunamayacaklardır.

*Sınav ve görevlendirme süresince İl Müftülüğü internet sitesinde yapılacak olan tüm duyurular tebligat sayılacaktır.