03.06.2020

CUMA NAMAZINDA CAMİLERİMİZDE BULUŞUYORUZ

Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel bir salgın olarak ilan edilen Koronavirüsün (Covid-19) ülkemizde yayılmasına engel olmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca alınan tedbirler kapsamında 16 Mart 2020 tarihinden itibaren salgın/hastalık kontrol altına alınıncaya kadar ülke genelindeki tüm cami ve mescitlerde cemaatle vakit namazları ve Cuma namazlarının kılınmasına ara verilmişti.

Bilim kurulunun tavsiyeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı ve ilgili Bakanlıkların belirlediği kriterlere göre Mihalgazi Kaymakamı Mehmet Furkan TAŞKIRAN'ın başkanlığında, bahçesinde cuma namazı kılınacak camiler ile diğer alanlar ilgili kurum temsilcilerinin katılımları ile belirlendi. İlçemiz genelinde toplam ibadete açık 10 cami  bulunmaktadır. Bunun 4'ünün bahçesinde ve 4 diğer alanda 29 Mayıs 2020 Cuma günü Cuma namazı kılınmaya başlanacaktır.

Cuma namazı kılınacak yerlerde Cuma heyetleri oluşturulmuş olup gerekli hazırlıklar yapılmaktadır. İlçemiz genelinde Cuma namazı kılınacak olan camilerin listesi, adresi ve yaklaşık cemaat kapasitesi aşağıdaki listede belirtilmiştir.

Cuma namazı kılacak olan vatandaşlarımızdan özellikle abdestlerini evlerinde veya işyerlerinde almalarını, seccadelerini yanlarında getirmelerini, sosyal mesafeye dikkat etmelerini, maskelerini takmalarını, cuma namazı kılınacak olan yerlere ezan vaktine yakın intikal etmelerini,  musafahadan uzak durmalarını, hastalık belirtileri taşıyanların namazlarını evlerinde kılmaları önem arz etmektedir. Cuma namazı kılma lütfunu bahşettiği için Cenab-ı Allaha yeniden hamd eder, kamuoyuna saygıyla duyurulur.

MİHALGAZİ İLÇESİNDE COVİD-19 SALGINI DÖNEMİNDE CUMA NAMAZI KILINACAK

SEMT FUTBOL SAHASI

DOKUZ MAYIS MAHALLESİ

CAMİ GÖREVLİSİ