05.03.2020

MİHALIÇÇIKTA ÜÇ AYLAR ve REGAİB KANDİLİ ETKİNLİKLERİ

RAHMET RÜZGARLARI ESMEYE BAŞLADI

كَانَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ إِذَا دَخَلَ رَجَبٌ قَالَ: اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِي رَجَبٍ، وَشَعْبَانَ، وَبَلِّغْنَا رَمَضَانَ

"Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Receb ayına girdiği zaman şöyle derdi:

-Allahım! Bize Receb ve Şaban'ı mübârek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır." ( İ.AHMED MÜSNED 2346)

Mihalıççık İlçemizde MübareK Üç Ayların ve Regaib Kandilinin teşrifi sebebi ile halkımızın bu rahmet iklimini daha iyi hissetmelerine matuf olarak bir dizi etkinlik gerçekleştirilmiştir.

1) 20/02/2020 Perşembe günü İlçemizde yaşayan ve camii cemaatimiz olup, hastalık sebebi ile bir süredir cemaate iştirak edemeyen  büyüklerimizden İzzet amca ve yakın zamanda sağlık sebebi ile bir ameliyat geçiren Hasan amcamız ziyaret edilip, yaklaşan Üç Aylar ve Regaib Kandilleri tebrik edilmiş ve şifa dileklerimiz iletilmiştir.

2) 25/02/2020 Salı günü kandil münasebeti ile Çarşı Camimizde devam eden İhtiyaç Odaklı Bayan Kursumuz ziyaret edilip, Üç Aylar ve Regaib Kandilleri tebrik edilmiştir. Bu vesile ile İlçe Müftümüz Mustafa EKİN tarafından kendilerine Üç Aylar ve Regaib Kandili konulu sohbet yapılmıştır.

3) Üç Aylar ve Regaib Kandili vesilesi ile 27/02/2020 Perşembe istisnasız tüm esnaf ziyaret edilip, tebrik edilmiş ve Çarşı Camimizde yapılacak olan Üç Aylar ve Kandil Programına davet edilmiştir.