05.05.2020

Gönlümüz Dilimiz Duada, Gözümüz Semada

Milletçe her türlü rahmete muhtaç olduğumuz bu zor dönemde toprağımız ve ürünlerimiz de yağmura ihtiyaç duymaktadır. Yöremizde önemli bir gelenek olan yağmur duası merasimleri salgın sebebi ile arzu edildiği gibi yapılamamaktadır. Buna rağmen Diközü Köyü Muhtarı ve sakinlerinin talebi üzerine minare hoparlörü ile bu gelenek icra edilmiştir. Sabahleyin Muhtar ve ilgililerin kestikleri kurbanın akabinde İlçe Müftümüz Mustafa EKİN, cami görevlimiz Hüseyin ÇELİK, camimizin eski görevlisi Celal ÇON, Muhtar ve azaları ile birlikte camide, köylülerde evlerinde katılmak üzere cami hoparlöründen önce sela sonra istiğfar ve en son yağmur duası edilerek Allahtan rahmet yağmurlarını göndermesi niyazında bulunulmuştur. Allah Kabul Etsin...