03.10.2021

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI HAT SERGİSİ AÇILIŞI YAPILDI

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Reşadiye Camiinde Düzenlenen Açılış Programıyla Başladı. Türkiye Diyanet Vakfı Kitap ve Hüsn-i Hat Sergisi açılışı yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında, belirli bir tema çerçevesinde düzenlenen ‘'Camiler ve Din Görevlileri Haftası’' bu yıl “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” teması ile Eskişehir Reşadiye Cami avlusunda düzenlenen açılış programıyla başladı.

Programa Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Vali Yardımcısı Salih Altun, Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu, Diyanet İşleri Başkanlığı Baş Müfettişi Mehmet UNGAN, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ercan Atasoy, İl Müftümüz Bekir Gerek, il Müftü Yardımcılarımız Dilaver ŞAHİN, Ziya ALBAYRAK, Fatma ADSOY, İsrafil İĞDE, Odunpazarı İlçe Müftümüz Hamdi UZUNHARMAN, Tepebaşı İlçe Müftümüz Gafur YILDIRIM, Din Görevlileri ve vatandaşlarımız katıldı.

Reşadiye Camii'nde düzenlenen programda Cuma namazı öncesi Kur’an’ı Kerim Ziyafeti ve Mevlid okunup dua edildi. Namaz sonrasında ise İl Müftümüz Bekir Gerek 'in yapmış olduğu açılış duasının ardından Protokol tarafından açılış kurdelesinin kesilmesiyle, Türkiye Diyanet Vakfı Kitap Sergisi, Hüsn-i Hat Sergisi ve Diyanet Yayınları (%25 indirimli) satış standının açılışı yapıldı. Program sonunda İl Müftülüğümüz tarafından sergiye katılanlara ikramlarda bulunuldu.

Hüsn-i Hat Sergisi'nde 11 hat sanatçısının ve 2 tezhip sanatçısının birbirinden özel eserleri sergilendi. Hat Sanatçıları Emre ÖZDEMİR, Halil KARACA, Adem TEKİN, Ahmet YÜKSEL, Semih YOLAÇAN, İlyas ORAK, Seyfettin ARI, Mehmet BAYRAM, Kadir GEDİK, Yüksel KARACA, Ömer TAŞ ve tezhip sanatçıları Fatma YENİPINAR ve Esma GEDİK'e Odunpazarı Müftülüğü olarak kıymetli eserlerini sergimizde paylaştıkları için teşekkür ediyoruz.