15.02.2017

ODUNPAZARI MÜFTÜLÜĞÜ

AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU

İSTİKLAL MARŞINI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 96.YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLAMAK, İSTİKLAL HARBİNDE GÖSTERİLEN MİLLİ VE MANEVİ RUHU CANLANDIRMAK ADINA KURAN KURSLARI ARASINDA İSTİKLAL MARŞINI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENECEKTİR.

YARIŞMAYA KATILACAKLARDA ARANAN ŞARTLAR:

• Müftülüğümüz bünyesinde Hafızlık Kur’an Kursları dışında  İhtiyaç Odaklı tüm Kur’an Kursları yarışmaya katılabilecektir.
  • Katılmak isteyen kursiyerler Kur’an Kursu yöneticiliklerine müracaat edeceklerdir.
  • Yarışma için seçilen şiir öğrenci tarafından noksansız, ezbere okunacaktır.
  • Okunan şiire ilavede bulunma, tekrarlama veya yanlış okuma puan kaybına neden olacaktır.
  • Yarışmacı öğrenci; okuduğu şiire özgü serbest kıyafet giyebilir. Kıyafet için herhangi bir değerlendirme söz konusu değildir.
  • Yarışmacı öğrenci, yarışma başlamadan önce şiirin yazılı metnini seçici kurula verecektir.
  • Yarışmacılar, yarışmanın başlama saatinden en az 30 dakika önce yarışmanın yapılacağı salonda hazır bulunacaktır. Yarışma saatinden sonra gelen yarışmacı elenmiş olacaktır.
  • Yarışma salonunun tertip düzeninden, görevlilerin ve yarışmacıların karşılanmasından ADRB tarafından belirlenecek Kur’an Kursu Öğreticileri sorumludur.
  • Jürinin verdiği karar kesindir. İtirazlar hiçbir şekilde kabul edilmeyecektir.
  • Şiiri, mikrofonlu ya da mikrofonsuz okumak yarışmacının tercihine bırakılacaktır. Yarışmacı öğrenci, sahneye geldiğinde, şiiri mikrofonlu veya mikrofonsuz okuyacağını sesli bir şekilde jüriye bildirecektir.
  • Yarışmaya hazırlanan öğrenciler diledikleri fon müziğini  yada slaytı kullanabileceklerdir.

YARIŞMANIN AŞAMALARI:

• 22 Subat Pazartesi saat 17:00’ye kadar tüm Kur’an Kursları şartları taşıyan kursiyerlerinin isimlerini Müftülüğümüze bildireceklerdir.
  • 2 Mart Perşembe günü Odunpazarı Müftülüğü Hafızlık Eğitim Merkezi’nde tüm Kur’an Kursu öğrenci ve öğreticilerininde katılacağı bir programla ön eleme yapılacaktır.İlk ona giren isimler finale katılmaya hak kazanacaklardır.
  • 14 Mart Salı günü yine Odunpazarı Müftülüğü Hafızlık Eğitim Merkezi’nde tüm Kur’an Kursu öğrenci ve öğreticilerininde katılacağı bir programla final gerçekleştirilecektir.
  • Yarışmayı kazananların hediyeleri İl Müftülüğünün organize ettiği Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma programında takdim edilecektir.

YARIŞMADA VERİLECEK HEDİYELER:

• BİRİNCİYE YARIM ALTIN
  • İKİNCİYE ÇEYREK ALTIN
  • ÜÇÜNCÜYE GRAM ALTIN

YARIŞMA JÜRİLERİ:

• jüri üyeleri tarafsız,deneyimli,olumsuzluklara sebep olmayacak üyeler olup edebiyat öğretmenleri ve odunpazarı ADRB vaizinden oluşacaktır.

DEĞERLENDİRME:

• Her jüri üyesi, öğrenciyi toplam 100 puan üzerinden değerlendirecek, her jürinin puanı ayrı ayrı toplanarak ortak puan belirlenecek, en fazla puan 100x3=300 olacaktır (3 jüri üyesine göre).

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ VE PUANLAMA:

• Şiire hâkimiyet (Özgünlük, şiirin ruhuna uygunluk, ezber gücü) 25 puan
  • Beden dili (Jest ve mimikler, fon müziğine uyum) 25 puan