27.05.2020

Cuma namazı kılınacak camiler ve yerler tespit edildi.

Covid-19 tedbirleri kapsamında 16 Mart 2020 tarihinden itibaren salgın kontrol altına alınıncaya kadar ülke genelindeki bütün cami ve mescitlerde cemaatle vakit namazları ve Cuma namazlarının kılınmasına ara verilmişti. Cuma namazının kılınmasına açık alanlarda ve Müftülüklerce tespit edilip valilikçe uygun görülen yerlerde 29 Mayıs Cuma günü yeniden başlanacaktır. Bu doğrultuda Diyanet İşleri Başkanlığı, İç İşleri Bakanlığı ve diğer Bakanlıkların bilim kurulunun görüşleri doğrultusunda alınan tedbirler çerçevesinde İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği talimatlar doğrultusunda  Cuma namazına vatandaşların abdest alarak ve seccadeleriyle gelmeleri, sokağa çıkma yasağı bulunmayan vatandaşların abdestli ve seccadelerini alarak ve maske takarak gelmeleri ve Covid-19 tedbirleri kapsamında   sosyal mesafeye riayet ederek, en az önden, arkadan, sağdan ve soldan sosyal mesafeye dikkat ederek işaretlenen yere seccadesini sermesi ve ibadetini yapması gerekmektedir. Özellikle aracı olan vatandaşlarımıza tespit edilen futbol sahalarında ve park alanlarında Cuma namazını kılması tavsiye edilmektedir. Namaz kılınacak alanlarla ilgili Müftülüklerce oluşturulacak Cuma heyeti görev yapacak, mniyet müdürlüğünce gerekli kolluk kuvvetleri görevlendirilecektir. Yeniden Cuma namazı kılmamızı lütfeden Rabbimize hamd eder, vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.