06.05.2019

T.C.
ESKİŞEHİR VALİLİĞİ
İl Müftülüğü

Sayı      : 95336683-903-174913                                                                               06.05.2019
Konu    : Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi Sınav  İlanı

İLAN

İlgi     :   a) Eskişehir Valiliğinin 28.01.2019 tarihli ve 56 sayılı onayı.
               b) Diyanet İşleri Başkanlığının 17.08.2018 tarihli ve E.113759 sayılı yazısı.
               c) Diyanet İşleri Başkanlığının 29.04.2019 tarihli bilgi notu.

İlimiz İlçe Müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarında ihtiyaç halinde 2019 yılı yaz kur’an kursları döneminde görevlendirilmek üzere Geçici Kur’an Kursu Öğreticiliği sözlü sınavı yapılacaktır.

2018-2019 eğitim-öğretim yılında geçici olarak görevlendirilmiş olan öğreticiler, 2018 yılı KPSS(DHBT) puanına sahip olmak koşuluyla ilgi (c) bilgi notu gereği yeni bir sınava tabi tutulmaksızın 2019 yılı Yaz Kur’an Kurslarında görevlendirilebileceklerdir.

SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR
  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’ inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartları taşımak,
  2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5’inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak  Nitelik” şartını taşımak,
  3. 2018 yılı KPSS(DHBT)’ye girmiş olmak, KPSS sonuç belgesindeki öğrenim durumunu gösterir en az İmam-Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyi mezunu olmak,
  4. Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,
  5. 4-6 yaş Kur’an kurslarında görev almak isteyenler için çocuk eğitimi ile ilgili resmi diploma veya 19.01.2017 tarihinden önce alınmış olan kurs belgeleri veya 19.01.2017 tarihinden önce kursa kayıt yaptırıp 19.01.2017 tarihinden sonra alınmış Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında en az 296 saatlik sertifika veya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince düzenlenen “Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kurs Programı ” (380 saat) bitirme belgesine sahip olmak.
    BAŞVURU, SINAV, GÖREVLENDİRME İŞLEMERİ VE DİĞER HUSUSLAR
  1. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar en geç 17.05.2019 tarihi mesai bitimine kadar görev almak istedikleri ilçe müftülüğünü belirten dilekçeleri ekinde, T.C. kimlik no’lu nüfus cüzdan fotokopisi, diploma fotokopisi (aslı ile birlikte getirilecektir), 2018 yılı KPSS (DHBT) sınav sonuç belgesi, 4-6 yaş Kur’an kurslarında görev almak isteyenler için çocuk eğitimi ile ilgili resmi diploma veya sertifika ile birlikte İl Müftülüğüne müracaat edeceklerdir. Her aday sadece bir İlçe Müftülüğünde görev alma talebinde bulunabilir. Birden fazla ilçe için müracaat edenlerin müracaatları iptal edilip sınava alınmayacaklardır.
  2. Sınav, 21.05.2019 tarihinde ve müracaat durumuna göre izleyen günlerde saat: 08.00’de İlimiz Müftülüğünde yapılacak olup, sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi ve sınava gireceği tarihler ilan bitim  tarihinden sonra İlimiz Müftülüğü, http://eskisehir.diyanet.gov.tr internet adresi “duyurular” bölümünde ilan edilecektir.
  3. Her aday müracaat etmiş olduğu ilçeye göre sınava katılacak olup, başarı sıralaması müracaat etmiş olduğu ilçeye göre belirlenecektir.
  4. Görevlendirmeler, sözlü sınav sonucu başarılı olan adaylar arasından en yüksek puan alan adaydan başlamak suretiyle başarı sırasına göre yapılacaktır. Puanların eşit olması halinde KPSS(DHBT) puanı yüksek olan tercih edilecektir.
  5. Sınav ve görevlendirme süresince İl Müftülüğümüz internet sitesinde yapılacak tüm duyurular tebligat sayılacaktır.
          İlan olunur.  06.05.2019
                                                                                                                                   (İMZA)
Bekir GEREK
Vali a.