26.08.2021

İsrafil İĞDE

Kahramanmaraş Elbistan doğumlu, ilkokul ve Kur’an Kursunu Osmaniye’de, İmam-Hatip Lisesini Devlet Parasız Yatılı olarak Adana’da okuduktan sonra 1994/95 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde Din Sosyoloji alanında “Mahkûmları Suça Yönelten Faktörler” teziyle Yüksek Lisansını tamamladı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Adalet bölümünden Yüksek Onur Belgesi ile ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Yabancı Diller ve Kültürler Bölümü Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programından bölüm ikincisi olarak mezun oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığındaki ilk görevine 1990 yılında Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde imam-hatip olarak başladı. İlahiyat Fakültesindeki eğitimine devam edebilmek için bu görevinden aynı yıl ayrıldı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olduktan sonra Giresun Espiye İmam Hatip Lisesinde meslek dersleri öğretmenliği yaptı. 1998 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında müftü ve vaizlik görevlerinde bulundu. 2010 yılında Fransa’da Institut Catholique de Paris isimli enstitüde Fransızca dil eğitimi aldıktan sonra 4,5 yıl Fransa’da din görevlisi/asistan sosyal olarak görev yaptı. Fransa’daki görevini tamamladıktan sonra 2015 yılının Eylül ayında Niğde müftü yardımcılığı görevine atandı. Haziran 2021 tarihli atama kararıyla Eskişehir İl Müftü Yardımcılığına atandı ve 09.08.2021 tarihinde buradaki görevine başladı.

15 Temmuz 2016 hain darbe ve işgal girişiminin olduğu gece şehit olan ve 16 Temmuz 2016 tarihinde Niğde’ye getirilen Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer HALİSDEMİR, Şehit Polis Kemal TOSUN, Şehit Polis Varol TOSUN ve Şehit Yalçın ARAN’ın cenaze namazlarını kıldırdı ve şehitlerimizin naaşları huzurunda Aziz Milletimizin fertlerinden bayrağımız ve mukaddesatımız için bir vücudun organları gibi bir ve beraber olmak gerektiği çağrısını yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığının ürettiği bütün projelerinin mahallinde uygulanması için titizlikle çalışmalarına devam etmektedir. İsrafil İĞDE, evli ve 4 çocuğu vardır.

Tebliğler:

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Dairesi I. Din Hizmetleri Sempozyumu Din Hizmetlerinin Bugünü ve Geleceği “Cami Dışı Din Hizmetleri Bağlamında Cezaevleri”

Yecder 1. Ulusal Din Görevlileri Sempozyumu “Dini Mekanlar Dışında Sunulan Din Hizmetleri Cezaevi Örneği”

Yüksek Lisans Tezi: Mahkûmları Suça Yönelten Faktörler