05.07.2024

İl Müftülüğü Hizmet Binası Dualarla Açıldı

Eskişehir İl Müftülüğü hizmet binasının açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan  Başkan Erbaş, geçen pazartesi günü itibarıyla yaz Kur'an kurslarının açıldığını söyledi.
Açılışı yapılan binanın hayırlara vesile olmasını dileyen Erbaş, "Ülkemizdeki diyanet işlerinin idare edildiği Diyanet İşleri Başkanlığı Mescid-i Nebevi'nin bir şubesidir.  Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın illerimizdeki şubeleri olan müftülüklerimiz de Mescid-i Nebevi'nin bir şubesidir, bir varisidir. Bugün burada Eskişehir İl Müftülüğünün açılışını gerçekleştirerek esasında Mescid-i Nebevi'ye olan aidiyetimizi, bağlılığımızı ortaya koymuş oluyoruz." diye konuştu.
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ise  "Bu sokak Müftülük Sokak. Sokağın adı da bu ve sokağın adına yakışan da güzel bir müftülük binasına kavuşmuş oldu." diye konuştu.
Yeni binanın yapımında katkısı olan ve destek veren herkese teşekkürlerini ileten Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir bütün olarak, el ele vererek bu güzel eser ortaya çıktı ve Eskişehir'e yakışan güzel bir müftülük binasına kavuşmuş oldu. Bugün de değerli hocamız Diyanet İşleri Başkanı'mız gününü Eskişehir'e ayırarak Eskişehir'de bugün açılışı yapılacak birçok konuyu bizlerle birlikte olarak gerçekleştirecek. Ben kendisine ve heyetine de çok teşekkür ediyorum.
Yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek de yeni ve eski hizmet binaları hakkında verdiği teknik bilgilerle katılımcıları bilgilendirerek, yeni binanın yapım sürecinde emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür etti.
Açılışa, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Eskişehir Büyük Şehir Belediye Başkanı V. Nihat Çuhadar , Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu, Ak Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, Kurum amirleri, din görevlileri ve müftülük personeli katıldı.