29.11.2018

Eskişehir Teknik Üniversitesinde Mevlid-İ Nebi Konferansı ve Hatıra Ormanı

Eskişehir İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında düzenlenen “Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu konferans 28 Kasım Çarşamba günü Eskişehir Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Mustafa Şenyel, İl Müftü Vekili İbrahim Çayır, İl Müftü yardımcılar, Tepebaşı ve Odunpazarı İlçe Müftüleri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Naci Kula’nın yanı sıra Teknik Üniversite öğrencileri, Eskişehir İl Müftülüğü ve Eskişehir Teknik Üniversitesi personeli katıldı.

Tepebaşı Müftülüğü Seyit Hoca Camii İmamı Hatibi Halim Özdemir tarafından okunan Kur’an Tilaveti’nin ardından konferansın açılış konuşmasını İl Müftü Vekili İbrahim Çayır gerçekleştirdi. Konuşmasına Hz. Muhammed’in gençlik yıllarından bahsederek başlayan İl Müftü Vekili Çayır, “Hz. Peygamber’i anlamak ve anlamaya çalışmak erdemli, ahlaklı, kendine ve ümmetine hayırlı olmak için izlenebilecek en iyi yoldur.” diyerek gençlere Hz. Peygamber’in gençlik yıllarından ve örnek alınması gereken kişilik özelliklerinden bahsetti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Naci Kula ise “Mevlid-i Nebi Haftası” nın Hz. Peygamber’in izinden gitmek isteyen gençler için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti.  “Çocukluktan yetişkinliğe geçiş sürecinde her genç kendisine uygun bir rol modele ihtiyaç duyar. O nedenle rol modelin kim olduğu gençlerin geleceği açısından hayati öneme sahiptir.” şeklinde konuşan Doç. Dr. Kula, Hz. Peygamber’in gençlik yıllarına dair deneyimlerini genç dinleyicilere aktardı. Günümüzde gençlerin üretken, güvenilir, ahlaklı bireyler olması için ihtiyaç duydukları motivasyonu engelleyebilecek pek çok olumsuz faktörün bulunduğunun da altını çizen Doç. Dr. Kula, “Bu olumsuz faktörlerden korunmak için kendinize örnek aldığınız insanların Hz. Peygamber gibi gençlik döneminde de erdemli ve ahlaklı olan insanlar olmasına özen göstermeniz son derece önemlidir.” sözleriyle konferansın önemini vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.

“Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu konferansın sona ermesinin ardından Mevlid-i Nebi Haftası kutlamaları kapsamında Eskişehir İl Müftülüğü, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ve Eskişehir Teknik Üniversitesi iş birliği ile Eskişehir Teknik Üniversitesi İki Eylül Kampüsü içerisinde bir Mevlid-i Nebi Hatıra Ormanı oluşturuldu. Eskişehir İl Müftü Vekili İbrahim Çayır, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Naci Kula, Eskişehir Orman İşletme Müdürü Akın Akman, Eskişehir Orman Bölge Müdür Yrd. İsmet Kıraç, Eskişehir Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Metin Arslan’ın yanı sıra Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ve Eskişehir İl Müftülüğü personelinin katılımıyla Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından etkinlik kapsamında Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne bağışlanan çam fidanları Üniversitemiz kampüsü içindeki alana dikildi. Dikim işleminin sona ermesinin ardından Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından katılımcılara sedir ağacı fidanları dağıtıldı.