10.12.2018

Eskişehir Müftülüğünden Gençlere Yönelik Muhabbetli Dinleti

Diyanet İşleri Başkanlığının Gençlere Değer Projesi kapsamında Müftülüklerin Gençlik Koordinatörlükleri tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre Merkezinde Muhabbetli Dinleti programı tertip edildi.

Radyo yapımcısı Talha Bora ÖGE tarafından sunulan Muhabbetli Dinleti programına Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa BÜLBÜL, Başkanlık Uzmanları Mustafa SOYKÖK, Abdülkadir BEKİROĞLU, İl Müftüsü Bekir GEREK, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Gençlik Koordinatörleri, Manevi Danışmanlar ve gençler katıldı.

Program öncesi açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Bekir GEREK, gençleri önemsediklerini ve gençlere hizmeti öncellediklerini belirterek, geleceğimizi inşa edecek olan gençlerimizin akıllarını ilim ve hikmetle, gönüllerini sevgi ve muhabbetle, midelerini helal lokma ile doyurmalarını, alanlarında ve branşlarında iyi yetişmelerini arzu ediyoruz. Bundan dolayı maddi ve manevi her türlü desteği vermekten büyük bahtiyarlık duymaktayız dedi.

Daire Başkanı Mustafa BÜLBÜL’ de yaptığı konuşmada, Genlere Değer Projesini hayata geçirdiklerini, gençlerimizin iyi yetişmesini önemsediklerini vurgulayarak, sizler sadece ülkemiz ve milletimiz için değil, tüm insanlık için önemli ve kıymetlisiniz. Dünyanın her tarafında milletimiz için dua edilmektedir. Sizler çok çalışarak bu insanları mahcup etmemeli, ilmin, adaletin, barışın ve sevginin öncüleri olmalısınız dedi. Gençlerin bu büyük salonu doldurmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, Müftülüklerin Gençlik Koordinatörlüklerine teşekkür etti.

Daha sonra Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla üniversite gençleri arasında yarışmaya açılan Hz. Peygamber ve İlk Genç Müslümanlar, Hz. Peygamber ve İlk Müslümanlar Arasında Gençlerin Yeri konulu makale yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile il genelinde lise ve dengi okullar arasında yapılan kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ardından Radyo yapımcısı Talha Bora ÖGE ve ekibi tarafından muhabbetli dinleti programı gerçekleştirildi.

Çanakkale’ den ve Kurtuluş Savaşından tarihi olayları anlatan şiirler ve beyitler okundu. Yine inançla ve ibadetle ilgili güzel sözler dile getirildi. Program katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı.

Program sonunda katılımcılara çorba ikramı ve kitap hediye verildi.