10.12.2018

Üniversite Öğrencileri ile Tanışma ve Kaynaşma Toplantısı Yapıldı

Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi, Odunpazarı Şubesi ve Tepebaşı Şubesi tarafından açılan Diyanet Öğrenci Evleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi tarafından burs verilen toplam 300 öğrenci ile tanışma ve kaynaşma toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Müftüsü, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Gençlik Koordinatörleri, Manevi Danışmanlar, Üniversite Gençlik Görevlileri, Ev Hamileri ve öğrenciler katıldı.

Kahvaltılı olan gençlerle tanışma ve kaynaşma toplantısında İl Müftüsü, Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Müftüleri tarafından birer konuşma yapıldı.

İl Müftüsü Bekir GEREK yaptığı konuşmada; bu yıl 300 üniversite öğrencisine burs verdiklerini bildirdi. Özellikle diyanet öğrenci evlerinde kalan ilahiyat öğrencilerine yönelik “üniversite Okuyorum Hafız Oluyorum” projesinin hayata geçirildiğini, bu kapsamda 24 Kız Öğrenci ve 10 Erkek Öğrenci olmak üzere 34 Üniversite Öğrencisinin Müftülüklerimizin himayelerinde hafızlık yaptığını bildirdi.

Ayrıca diğer öğrencilere yönelik Kur’an-ı Kerim Kıraatı ve Arapça dersleri verildiğini, Üniversite Camilerinde 114 Hafta 114 Sure Kur’an öğrenimi, Fıkıh ve Hadis gibi dersler yapıldığını vurgulayarak bu derslerden istifade etmelerini istedi.

Hizmetlerinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti. Üniversite Öğrencilerine yönelik ilmi, kültürel ve sosyal faaliyetleri artırarak devam edeceklerini, öğrencilerin barınmalarına yönelik maddi destek ve bursla ilgili çalışmalara da devam edeceklerini bildirdi.